משפחה

עדויות נוספות תומכות בתועלת של Povorcitinib לטיפול בויטיליגו (מתוך כנס ה-EADV)

מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EADV (או European Academy of Dermatology and Venereology) עולות עדויות נוספות התומכות בתועלת של טיפול פומי ב- Povorcitinib בחולים עם ויטליגו, עם עדויות המעידות על רה-פיגמנטציה משמעותית באזור הפנים והגוף.

במהלך הכנס הוצגו תוצאות מחקר בן 52 שבועות, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, בשלב 2b להערכת Povorcitinib, מעכב Janus Kinase 1, כטיפול אפשרי בויטיליגו. מדגם המחקר כלל 171 מבוגרים עם ויטליגו לא-סגמנטלי עם מעורבות של לפחות 8% משטח הגוף. החולים חולקו באקראי לקבלת Povorcitinib פומי פעם ביום, במינון 15 מ”ג, 45 מ”ג, או 75 מ”ג, או פלסבו, אשר ניתנו למשך 24 שבועות.  בשלב הארכה בן 28 שבועות הייתה למשתתפים שטופלו במקור ב- Povorcitinib במינון 45 מ”ג להמשיך במינון זה פעם ביום ולהעביר את יתר המטופלים, כולל אלו שהיו בזרוע הפלסבו, לטיפול ב- Povorcitinib במינון 75 מ”ג ביום.

לאחר 52 שבועות, החולים שנכללו במקור בזרוע טיפול ב- Povorcitinib במינון 45 מ”ג תועד שיפור של 42.7% במדד T-VASI (או Total Vitiligo Area Scoring Index), בעוד שבאלו שטופלו במינון של 15 מ”ג ועברו ל-75 מ”ג,, 75 מ”ג, או טופלו בפלסבו ועברו לטיפול פעיל במינון 75 מ”ג תועד שיפור של 40.7%, 41.3% ו-18.1%, בהתאמה.

השיפור הממוצע בפנים, כפי שנקבע לפי מדד Facial Vitiligo Area Scoring Index, עמד על 63.8% עם טיפול במינון 45 מ”ג, 63.6% עם טיפול במינון 15 מ”ג שהוחלף ל-75 מ”ג, 64.4% עם טיפול במינון 75 מ”ג ו-54.8% באלו שהיו בזרוע פלסבו ועברו לטיפול במינון 75 מ”ג.

ממצאים אלו מספקים תמיכה נוספת בנתונים מוקדמים בנושא ומחזקים את פרופיל היעילות והפוטנציאל של Povorcitinib כטיפול פומי לחולים עם ויטיליגו לא-סגמנטלי נרחב.

עוד עולה מהנתונים כי חל שיפור בתוצאי סיום משניים עיקריים, דוגמת ירידה של 50% או 75% במדד T-VASI בשיעור גבוה יותר של חולים לאחר 52 שבועות, בהשוואה לשיעור שתועד לאחר 24 שבועות.

רה-פיגמנטציה של כלל הגוף נשמרה ב-32 החולים שהשלימו את המעקב לאורך עד 76 שבועות.

החוקרים מסכמים כי טיפול ב- Povorcitinib במינונים של 45 מ”ג ו-75 צ”ג הדגים שיפור בויטליגו במחקר לאורך 52 שבועות. בחולים שטופלו ברציפות ב- Povorcitinib במינון של 75 מ”ג תועד השיפור הגדול ביותר במדד T-VASI.

מתוך כנס ה-EADV

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה