משפחה

היעילות והבטיחות של Apremilast בחולים עם פסוריאזיס גניטאלי בדרגה בינונית-עד-חמורה (J Am Acad Dermatol)

פסוריאזיס

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Academy of Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולות עדויות התומכות ביעילות ובטיחות של Apremilast (אוטזלה) בטיפול בחולים עם פסוריאזיס גניטאלי בדרגה בינונית-עד-גבוהה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אבחנה של פסוריאזיס גניטאלי מלווה בסטיגמות רבות ונפוצה מאוד בקרב חולים עם פסוריאזיס. מאחר ואפשרויות הטיפול במקרים אלו הן מוגבלות, מטרתם כעת הייתה לבחון את היעילות והבטיחות של Apremilast, תכשיר אימונו-מודולטורי המעכב את PDE-4 ומאושר לטיפול בפסוריאזיס, בחולים עם פסוריאזיס גניטאלי.

מחקר DISCREET הינו מחקר בשלב 3, מבוקר-פלסבו, במסגרתו חולים עם פסוריאזיס גניטאלי בדרגה בינונית-עד-חמורה (סיווג לפי שטח גוף מעורב קטן מ-10% או 10% ומעלה) חולקו באקראי לקבלת טיפול פומי ב- Apremilast במינון 30 מ”ג ביום (143 חולים) או פלסבו (146 חולים) למשך 16 שבועות, לאחר מכן ניתנה תקופת הארכה של טיפול ב- Apremilast.

מהנתונים לאחר 16 שבועות עולה כי 39.6% מהמטופלים ב- Apremilast ו-19.5% מאלו בזרוע הפלסבו השיגו תגובה לפי מדד Physician Global Assessment of Genitalia , שהוגדר כמדד של 0/1 וירידה של לפחות 2 נקודות; הבדל בין הקבוצות עמד על 20.1% והיה מובהק סטטיסטית (p=0.0003).

עוד מדווחים החוקרים על שיפור בסימנים ותסמינים גניטאליים, מעורבות עורית ואיכות חיים.

תופעות לוואי נפוצות על-רקע הטיפול התרופתי כללו שלשול, כאבי ראש, בחילות ונזופרינגיטיס.

החוקרים מסכמים וכותבים כי במחקר האקראי-מבוקר הראשון להערכת  Apremilast בחולים עם פסוריאזיס גניטאלי, הטיפול הפומי הוביל לשיפור מובהק סטטיסטית ומשמעותי קלינית בפסוריאזיס גניטאלי עם הטבה בסימנים, תסמינים, חומרה ואיכות חיים.

J Am Acad Dermatol. 2023 Oct 16

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה