משפחה

ההשפעה של התערבות לשינוי אורחות חיים על משקל הגוף ובריאות פסיכולוגית במטופלים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה ומשקל עודף או השמנת יתר (J Affect Disord)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Affective Disorders עולה כי תכנית הדרכה לשינוי אורחות חיים עשויה להפחית בצורה יעילה את מדדי משקל גוף ולשפר את הבריאות הפסיכולוגית של מטופלים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה ועודף-משקל או השמנת-יתר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת שכיחות גבוהה של עודף-משקל/השמנת-יתר בקרב חולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה. עם זאת, אין מחקרים רבים להערכת ההשפעה של התערבויות המבוססות על אורחות חיים בחולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה.  מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של התערבות להדרכה בנוגע לאורחות חיים על משקל הגוף והבריאות הפסיכולוגית בקרב מטופלים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה בקהילה, עם עודף-משקל או השמנת-יתר.

משתתפים מתאימים חולקו באקראי לקבוצת התערבות, שכללה תכנית הדרכה לשינוי אורחות חיים לאורך 12 חודשים, או לקבוצת ביקורת, שכללה טיפול סטנדרטי. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת ההשפעה של ההתערבות לאורך זמן.

מדגם המחקר כלל 176 משתתפים, מהם 88 חולים בזרוע ההתערבות ו-88 חולים בזרוע הביקורת.

לאחר תקנון לערפלנים אפשריים, לאחר 12 חודשים, תכנית ההתערבות לוותה בירידה מובהקת סטטיסטית במשקל הגוף (p=0.001), מדד מסת גוף (p=0.001) והיקף מותניים (p=0.0027), בהשוואה לטיפול סטנדרטי.  מעבר לכך, ההתערבות לוותה בשביעות רצון גבוהה יותר משמעותית בהשוואה לטיפול סטנדרטי (p=0.026), כאשר תועדה ירידה משמעותית בתסמינים דיכאוניים בזרוע ההתערבות מ-26.1% בתחילת המחקר ל-13.6% לאחר ההתערבות (p=0.027) וההבדל בין הקבוצות היה על גבול המובהקות הסטטיסטית (p=0.086).

החוקרים מסכמים וכותבים כי תכנית התערבות לשינוי אורחות חיים עשויה להפחית ביעילות מדדי משקל גוף ולשפר את הבריאות הפסיכולוגית בחולים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה עם עודף-משקל/השמנת-יתר.

J Affect Disord, Sep 21, 2023

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה