התועלת של התערבות כלילית מילעורית לטיפול בחסימה כרונית מלאה של עורקים כליליים (JAMA Netw Open)

התערבות כלילית מילעורית לטיפול בחסימה כלילית מלאה הובילה לשיפור בתסמיני אנגינה ובאיכות החיים של החולים, בהשוואה לתסמינים ואיכות החיים של חולים עם חסימה כרונית מלאה של עורק כלילי בהם ההתערבות הכלילית נכשלה או אלו שטופלו תרופתית בלבד, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית החולים עם חסימה מלאה כרונית מקבלים טיפול תרופתי אופטימאלי במטרה להקל על תסמיני אנגינה ולהביא לשיפור בתוצאות הקליניות. העדר עדויות מוצקות מהווה את המכשול העיקרי לאימוץ גישת טיפול רחבה יותר בחולים אלו שאינם מגיבים לטיפול תרופתי אופטימלי.

הסקירה הנוכחית כללה שבעה מחקרים פרוספקטיביים, מהם שלושה מחקרים אקראיים וארבעה מחקרים תצפיתיים, אשר כלל 2,500 חולים עם חסימה כרונית מלאה עם דיווח על תוצאי איכות החיים לפי שאלון SAQ (או Seattle Angina Questionnaire), הכולל גם נתונים אודות אנגינה ומגבלה גופנית.

התוצאים בקרב חולים לאחר התערבות כלילית מוצלחת לטיפול בחסימה כרונית מלאה נבחנו אל מול התוצאות של התערבות כלילית שלא צלחה או אל מול טיפול תרופתי אופטימאלי ללא ניסיון רה-וסקולריזציה. התוצא העיקרי היה תדירות אנגינה לפי שאלון SAQ.

מהנתונים מחמישה מחקרים עולה שיפור מובהק סטטיסטית בקבוצת החולים לאחר התערבות כלילית מילעורית מוצלחת לטיפול בחסימה כרונית מלאה בהיקף של 12.9 נקודות (רווח בר-סמך 95% של 7.1-19.8) בסקר עם הבדל ממוצע מתוקנן של 0.54 (רווח בר-סמך 95% של 0.21-0.92) לעומת חולים ללא התערבות כלילית מילעורית מוצלחת לטיפול בחסימה כרונית מלאה.

מניתוח הנתונים עלה כי התוצאות לא היו שונות בחלוקה לפי גיל, מין או טיפול בתרופות דוגמת חסמי תעלות סידן, חסמי ביתא וניטראטים.

החוקרים מדווחים על שיפור נלווה באיכות החיים של החולים בהיקף של 14.9 נקודות (רווח בר-סמך 95% של 7.7-22.5) עם הבדל ממוצע מתוקנן של .41 (רווח בר-סמך 95% של 0.25-0.61) ושיפור של 9.7 נקודות במדדי מגבלה גופנית (רווח בר-סמך 95% של 3.5-16.2) עם הבדל ממוצע מתוקנן של 0.42 (רווח בר-סמך 95% של 0.24-0.55).

החוקרים מסכמים וכותבים כי השיפור בתסמינים ובאיכות החיים של חולים לאחר התערבות כלילית מילעורית לטיפול בחסימה כרונית ומלאה של העורק הכלילי עשוי לסייע לרופאים הדנים ביתרונות האפשריים של פרוצדורות אלו לפני החלטה על גישת הטיפול.

JAMA Netw Open, July 2020

לידיעה במדסקייפ

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה