תוצאות מבטיחות ל-Psilocybin כנגד אנורקסיה נרבוזה (Nature Medicine)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Nature Medicine עולות תוצאות מבטיחות ל- Psilocybin במינון 25 מ”ג בשילוב עם תמיכה פסיכולוגית בטיפול בחולים עם אנורקסיה נרבוזה, כאשר ממצאי המחקר מעידים כי מדובר בגישת טיפול בטוחה ונסבל היטב להקלה על הפרעת האכילה.

מדגם המחקר כלל 10 נשים שענו על קריטריוני DSM-5 להגדרת אנורקסיה נרבוזה או הפוגה חלקית בהפרעת האכילה. גילאי המשתתפות נע בין 18 עד 40 שנים ומדד מסת הגוף הממוצע עמד על 19.7 ק”ג/מ2.

לאחר מנה יחידה של Psilocybin במינון 25 מ”ג, לא תועדו שינויים משמעותיים קלינית בתרשימי אק”ג, סימנים חיוניים, בדיקות מעבדה או אובדנות. כל האירועים החריגים המדווחים היו בדרגה קלה ותאמו לתסמינים אופייניים משנית ל- Psilocybin, דוגמת כאב ראש זמני, בחילות ועייפות.

הטיפול ב- Psilocybin לווה בירידה ברמות חרדה ועיסוק-יתר בענייני אוכל, אכילה וצורך גוף לאחר חודש אחד של מעקב אחר המטופלות.  עוד נרשמה ירידה בכל הנוגע לחששות בענייני משקל לאחר חודש (p=0.036) ולאחר שלושה חודשים (p=0.04), עם השפעה בהיקף בינוני-עד-גדול.

החוקרים מדווחים על הקלה בחשש בנוגע לצורת הגוף לאחר חודש אחד (p=0.036), אך לא לאחר שלושה חודשים (p=0.081).

מהנתונים עולה כי 4 מבין 10 נשים (40%) חוו ירידה משמעותית קלינית במדדי הפרעת אכילה לאחר שלושה חודשים, המקבילה להפוגה בפסיכופתולוגיה של הפרעת האכילה. עם זאת, החוקרים מזהירים כי ההשפעות על הפסיכופתולוגיה של הפרעת האכילה היו מאוד וריאביליות.

בממוצע, שינויים במדד מסת הגוף לא היו משמעותיים לאורך שלושה חודשים לאחר טיפול ב- Psilocybin. עם זאת, בחמש נשים תועדה עליה במדד מסת הגוף לאחר שלושה חודשים, אשר נעה בין 0.4 ק”ג/מ2 ועד 1.2 ק”ג/מ2.

בסיכומו של דבר, הטיפול ב- Psilocybin הדגים השפעה משמעותית בעיניי המשתתפות; 80% תיארו את הטיפול כאחת מחמש החוויות המשמעותיות ביותר בחייהן; 90% דיווחו על תחושה חיובית יותר באשר למהלך חייהן; 70% מהמשתתפות דיווחו על שינוי בזהות האישית ובאיכות החיים הכוללת.

רוב רובן של המשתתפות מחקר (90%) חשו כי לא היה די במתן מנה יחידה של התרופה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על תגובה משמעותית לטיפול חד-פעמי ב- Psilocybin בתת-קבוצה של נשים עם אנורקסיה נרבוזה. מדובר בממצאים משמעותיים לאור העובדה כי אפשרויות הטיפול הזמינות באוכלוסייה זו הן מוגבלות מאוד, מובילות לשיפור מתון בלבד בתסמינים ומתמקדות במשקל ובשיקום תזונתי ללא התייחסות לפסיכופתולוגיה ברקע. אעפ”י כן, מאחר ומדובר במחקר קטן בשלב 1 ובתווית-פתוחה, מדובר בממצאים מוקדמים, שאינם חד-משמעיים.

Nature Medicine, July 24, 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה