מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה לטיפול ב-Inclisiran למניעה ראשונית (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על הרחבת ההתוויה למתן Inclisiran (לקוויו) כך שתכלול חולים עם רמות LDL גבוהות, אך ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם. הרחבת ההתוויה לטיפול בחולים עם מניעה ראשונית תאפשר מתן מוקדם יותר של הטיפול לאיזון רמות השומנים בדם.

מחברת התרופות נמסר כי הרחבת ההתוויה לטיפול ב- Inclisiran, טיפול המבוסס על SI-RNA (או Small Interfering RNA) להורדת רמות LDL, תאפשר מתן מוקדם יותר של הטיפול לחולים עם רמות LDL מוגברות וסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, כתוספת לדיאטה וטיפול בסטטינים. מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Inclisiran בשנת 2021 לטיפול במבוגרים עם מחלה קרדיווסקולארית טרשתית קלינית או היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית בהם נדרש טיפול נוסף להפחתת רמות LDL בדם.

לאחר מנה ראשונה ומנה נוספת לאחר שלושה חודשים, Inclisiran ניתן פעמיים בשנה בזריקה תת-עורית.

הנתונים המוקדמים ממחקר ORION-3 הראו כי זריקות Inclisiran הניתנות פעמיים בשנה מפחיתות בבטחה את רמות LDL בלפחות 50% בתוך שלוש שנים במבוגרים עם מחלה קרדיווסקולארית טרשתית או בדרגת סיכון גבוהה. במחקר הארכה בשלב 2, בתווית-פתוחה, החוקרים הראו כי מתן זריקות Inclisiran פעמיים בשנה לווה בירידה של 44% ברמות LDL, אשר נשמרה לאורך ארבע שנים, ללא סוגיות בטיחות חדשות.

עדכונים נוספים של תווית הטיפול ב- Inclisiran כוללים הסרת ההצהרה אודות מגבלות השימוש ושינוי פסקת הבטיחות של הטיפול עם הסרת ארבע תופעות לוואי, מאחר והשכיחות של אירועים אלו הייתה דומה לשכיחות שתוארה בזרוע הפלסבו.

לסיכום, מנהל המזון והתרופות האמריקאי הרחיב את ההתוויה למתן Inclisiran לחולים עם רמות LDL גבוהות וגורמי סיכון אחרים, דוגמת יתר לחץ דם וסוכרת, ללא היסטוריה של אירועים קרדיווסקולאריים.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה ב-Healio

1 תגובה
  1. מיכאל שכטר
    מיכאל שכטר אומר:

    יש לזכור עם זאת שה FDA נתן אישור אך ורק להורדת LDL אבל לא להורדת CVOT (אירועי לב) בתכשיר!!! כך גם האיגוד האירופאי לתרופות. הגיוס למחקר VICTORION 2 PREVENT שהוא המחקר שבודק למשך 6 שנים את ה CVOT בחולים לאחר אוטם שריר הלב ולכן וילפו כ 6 שנים עד שנקבל את האישור לכך. הגיוס למחקר זה הסתיים השבוע הרבה לפני המועד המתוכנן .

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה