משפחה

התועלת של עירוי תוך-ורידי חוזר של Esketamine לטיפול במתבגרים עם הפרעת דיכאון ומחשבות אובדניות (J Am Acad Child Adolesc Psychiatry)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Academy of Children and Adolescent Psychiatry עולה כי עולה כי מתן שלוש מנות Esketamine (ספראבטו) דרך הוריד, בשילוב עם טיפול סטנדרטי באשפוז, מהווה גישה יעילה ונסבלת היטב לטיפול במתבגרים עם הפרעת דיכאון ומחשבות אובדניות.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אובדנות הינו גורם מוביל לתמותה בקרב מתבגרים עם אפשרויות טיפול מוגבלות. קטמין והאננטיומרים שלו הדגימו השפעה נוגדת-אובדנות מהירה במבוגרים עם הפרעת דיכאון מג’ורית, אך היעילות במתבגרים אינה ידועה. הם השלימו מחקר מבוקר-פלסבו להערכת היעילות והבטיחות של Esketamine במתן תוך-ורידי באוכלוסייה זו.

מדגם המחקר כלל 54 מתבגרים בגילאי 13-18 שנים עם הפרעת דיכאון מג’ורית ומחשבות אובדניות, אשר חולקו באקראי ביחס 1:1 לקבלת שלושה עירויים של Esketamine במינון של 0.25 מ”ג/ק”ג או Midazolam במינון של 0.045 מ”ג/ק”ג לאורך חמישה ימים, בשילוב עם טיפול סטנדרטי באשפוז.

החוקרים בחנו את השינויים מתחילת המחקר עד לאחר 24 שעות לאחר העירוי האחרון (יום 6) במדדי C-SSRS Ideation and Intensity (או Columbia Suicide Severity Rating Scale)  ובמדד MADRS (או Montgomery Asberg Depression Rating Scale). בנוסף, התגובה הקלינית לאחר ארבעה שבועות הוגדרה כתוצא משני של המחקר.

השינוי הממוצע במדד C-SSRS Ideation and Intensity מתחילת המחקר עד יום 6 היה גדול יותר משמעותית בזרוע הטיפול ב- Esketamine לעומת Midazolam (מחשבות אובדניות: 2.6- לעומת 1.7-, p=0.007; עצימות, 10.6- לעומת 5.0-, p=0.002) והשינויים במדדי MADRS מתחילת המחקר עד יום 6 היו גדולים יותר משמעותית בזרוע Esketamine לעומת Midazolam (15.3- לעומת 8.8-, p=0.004).

שיעורי תגובה נוגדת-אובדנות ונוגדת-דיכאון ארבעה שבועות לאחר הטיפול עמדו על 69.2% ו-61.5% לאחר Esketamine ועל 52.5% ו-52.5% לאחר Midazolam, בהתאמה.

תופעות הלוואי הנפוצות עם Esketamine כללו בחילה, דיסוציאציה, פה יבש, טשטוש, כאבי ראש וסחרחורות.

החוקרים מסכים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות של עירויים תוך-ורידיים חוזרים של Esketamine לטיפול במתבגרים עם הפרעת דיכאון מג’ורית ומחשבות אובדניות.

J Am Acad Child Adolesc Psychiatry. 2023 Jul 1

 

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    האם טיפול הורמונאלי כנגד סרטן שד עשוי להפחית את הסיכון לדמנציה? (JAMA Netw Open)

    בנשים עם סרטן שד שקיבלו טיפול הורמונאלי תועד סיכון מופחת לאבחנה של מחלת אלצהיימר ודמנציה, כך עולה מתוצאות מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול הורמונאלי מהווה טיפול מקובל בנשים עם סרטן שד חיובי לקולטנים להורמונים, למרות ההשפעה הקוגניטיבית האפשרית של הטיפול, כולל קשר אפשרי עם מחלת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה