ויטמין D במינון גבוה עשוי להפחית את הסיכון להופעה חדשה של פרפור פרוזדורים (Am Heart J)

מתן תוספי ויטמין D במינון גבוה עשוי למנוע התפתחות פרפור פרוזדורים בקשישים בריאים, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של מחקר אקראי מפינלנד, שפורסמו בכתב העת American Heart Journal.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים הציעו כי חסר ויטמין D מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים, אך מחקרים אקראיים מעטים בחנו את ההשפעה של תוספי ויטמין D על היארעות הפרעת הקצב בבריאים.

כעת השלימו החוקרים ניתוח פוסט-הוק של ממצאי מחקר שבחן את ההשפעות של תוספי ויטמין D3 על היארעות מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות, כולל 2,495 קשישים עם רמות מספקות של וויטמין D (גיל ממוצע של 68.2 שנים, 43% נשים), אשר חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות וטופלו בוויטמין D3 במינון 1,600 יחידות בינלאומיות/יום, בוויטמין D3 במינון 3,200 יחידות בינלאומיות/יום או פלסבו.

החוקרים השלימו הערכה של ריכוזי ויטמין D ואספו נתונים אודות היארעות פרפור פרוזדורים מרשומות רפואיות ארציות.

מהנתונים עולה כי 190 משתתפים אובחנו עם פרפור פרוזדורים.

לאורך מעקב ממוצע של 4.1 שנים, הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים היה נמוך ב-27% בקרב משתתפים שנטלו ויטמין D3 במינון יומי של 1600 יחידות, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.52-1.02) ונמוך ב-32% באלו שנטלו וויטמין D3 במינון 3200 יחידות (יחס סיכון של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.48-0.96).

הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים היה נמוך ב-30% בהשוואת שתי קבוצות הטיפול בתוספי ויטמין D לעומת זרוע הפלסבו (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.94).

לאחר הוצאת 122 משתתפים שדיווחו על טיפול בתרופות נגד הפרעת קצב בתחילת המחקר, בקרב מטופלים בוויטמין D במינון 1600 יחידות בינלאומיות נרשמה ירידה של 27% בסיכון לפרפור פרוזדורים (P=0.03) ובקרב אלו שנטלו 3200 יחידות בינלאומיות ביום נרשמה ירידה לא-מובהקת סטטיסטית של 30% בסיכון להפרעת הקצב (p=0.08).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן מינון גבוה של ויטמין D3 עשוי להפחית את היארעות פרפור פרוזדורים בקשישים בריאים באוכלוסייה עם רמות מספקות של הוויטמין. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא, בפרט באוכלוסיות מגוונות נוספות.

Am Heart J, July 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

  • שונות רבה בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Eur J Prev Cardiol)

    שונות רבה בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Eur J Prev Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שונות רבה יותר בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לתסחיף סיסטמי/אירוע מוחי איסכמי ותמותה מכל-סיבה בחולים עם פרפור פרוזדורים, ללא תלות בנוכחות סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין שונות בריכוזי המוגלובין מסוכרר ובין הסיכון לסיבוכים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה