האם שעת ארוחת הבוקר עשויה להשפיע על הסיכון לסרטן שד בנשים? (Front Nutr)

בקרב נשים הנוהגות לאכול ארוחת בוקר בשעה מאוחרת ייתכן סיכון מוגבר להופעת סרטן שד, בהשוואה לאלו הנוהגות לאכול ארוחת בוקר בשעה מוקדמת, כאשר הקשר בולט במיוחד בקרב נשים לפני-מנופאוזה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הרגלי אכילה סירקדיאניים, המוגדרים כאכילה בשעות היום וצום בלילה, נקשרו עם הסיכון לסרטן שד במחקרים קודמים. כעת ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את הקשר בין משך הצום בשעות הלילה ומועד אכילת ארוחת בוקר אל מול הסיכון לסרטן שד.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,181 נשים עם סרטן שד ו-1,326 ביקורות ממחקר Multicase-Control Study מספרד בשנים 2008 עד 2013.  ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין משך צום בשעות הלילה ומועד ארוחת הבוקר ובין הסיכון לסרטן שד בכלל הנשים ולאחר חלוקה לפי מצב מנופאוזה. המודלים תוקננו לגיל, מרכז, השכלה, סיפור משפחתי של סרטן שד, גיל בעת מנארכה, מספר ילדים, הנקה, גיל בעת לידה ראשונה, מדד מסת גוך, שימוש באמצעי מניעה וטיפול הורמונאלי חליפי.

מהנתונים עולה כי ארוחת בוקר בשעה מאוחרת יותר לוותה בעליה לא-מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן שד (יחס סיכויים של 1.05, רווח בר-סמך 95% של 0.95-1.16, לכל עליה בשעה במועד הארוחה). קשר זה היה בולט יותר בקרב נשים לפני-מנופאוזה, בהן כל עיכוב של שעה בארוחת הבוקר לווה בעליה של 18% בסיכון לסרטן שד (יחס סיכויים של 1.18, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.40). הקשר הנ”ל לא תואר בקרב נשים לאחר מנופאוזה.

החוקרים לא זיהו קשר בין משך הצום בשעות הלילה ובין הסיכון לסרטן שד לאחר תקנון למועד אכילת ארוחת הבוקר.

החוקרם מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על השפעה אפשרית של שעת ארוחת הבוקר על הסיכון לסרטן שד בנשים. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת דפוסי התזונה לפי שעות היום אל מול הסיכון למחלות ממאירות.

 

Front Nutr, Aug 11, 2022

 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

  • צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכת וויטמין A עשויה להפחית את הסיכון לדיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב (ESC Heart Failure)

    צריכה רבה של וויטמין A מלווה בסיכויים נמוכים יותר להופעת דיכאון בחולים עם אי-ספיקת לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת ESC Heart Failure. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין צריכת וויטמין A ובין דיכאון בקרב חולים עם אי-ספיקת לב. לצורך מחקר החתך החוקרים אספו נתונים אודות חולים עם אבחנה של […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה