האם יש לטפל בסרטן ערמונית בסיכון נמוך? (JAMA Oncology)

ערמונית
בשנים האחרונות ניכרת התרחקות מטיפול מיידי בסרטן ערמונית בסיכון נמוך. כ-60% מהחולים עם סרטן הערמונית בסיכון נמוך מוותרים כעת על טיפול, ובוחרים במקום זאת במעקב פעיל (AS)

בעבר, אפילו מטופלים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך היו מטופלים לרוב בניתוח או הקרנות, ובחרו בגישה אגרסיבית להיפטר מהסרטן, למרות תופעות לוואי חמורות שעלולות להיות מהטיפול. אך, בשנים האחרונות ניכרת התרחקות מטיפול מיידי במחלה. כ-60% מהחולים עם סרטן הערמונית בסיכון נמוך מוותרים כעת על טיפול, ובוחרים במקום זאת במעקב פעיל (AS).

האגודה האמריקאית לאורולוגיה מציעה שהשיעור יעלה עוד יותר, ל-80%, שכן מחקרים חדשים מדגישים את האופי האינדולנטי של גידולי הערמונית בסיכון נמוך. עם זאת, נראה כי יש הבוחנים גישת טיפול חדשה לחולים אלה. במקום לתמוך ב-AS עבור קבוצה זו, הם מחפשים שימוש במעכבי רצפטור לאנדרוגנים (ARI), סוג טיפולים הורמונליים חזקים ויקרים הכוללים אפלוטמיד, אנזאלוטמיד ודרולוטמיד. עד כה, תרופות אלו אושרו לשימוש רק בטיפול בסרטן ערמונית מתקדם. המחירים של תרופות אלו עולים על 150,000 דולר בשנה ויכולים להגיע לשש ספרות. הסיכוי להשתמש בתרופות לחולים עם גידולים פחות אגרסיביים הרתיע מספר מומחי סרטן. לדברי אחד מהם בדבריו ל-Medscape, הוא חושד שחברות תרופות עלולות לנסות להרוויח כסף מהשוק ההולך וגדל של חולים עם סרטן ערמונית מוקדם ומקומי. “מעקב פעיל הוא התקדמות עצומה עבור חולים עם סרטן הערמונית בשלבים מוקדמים, שכן הוא מאפשר להקטין את הטיפול, להפחית תופעות לוואי ולשמור על תוצאות טובות”, אמר. לגבי רישום ARIs לגברים שאינם זקוקים להם, “אני לא רואה איך זה תורם למטופלים. אני חושש שאנחנו לוקחים צעד אחורה אם נאמץ גישה זו על פני מעקב אקטיבי אמיתי”.

מספר מחקרים עדכניים בחנו את השימוש בטיפול הורמונלי לגברים עם גידולי ערמונית בסיכון נמוך עד בינוני. ביוני, JAMA Oncology פרסם ממצאים מניסוי ENACT, שהשווה את ARI enzalutamide ל-AS ב-227 גברים עם סרטן ערמונית בסיכון נמוך עד בינוני, כאשר הניסוי הושק לפני ש-AS נעשה גישה מקובלת לניהול המחלה. בהשוואה ל-AS בלבד, התרופה הפחיתה את הסיכון להתקדמות פתולוגית או טיפולית של סרטן הערמונית ב-46%. עם זאת, התרופה הייתה קשורה לתופעות לוואי משמעותיות, כולל ירידה באנרגיה ובחשק המיני, עלייה במשקל, ואפשרות להחמרת סיכונים או סיבוכים קרדיו-וסקולריים, דיכאון, דה-מינרליזציה של העצם, וגלי חום.

לכתבה ב-Medscape

למאמר ב JAMA Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה