איגוד הלב האמריקאי קורא להגברת תשומת הלב לדום נשימה בשינה (Circulation)

דום נשימה חסימתי בשינה הינה הפרעת נשימה בשינה נפוצה בחולים עם מחלות לב וכלי דם, אך למרות זאת אינה מאובחנת ואינה מטופלת במקרים רבים, כך על-פי הצהרה מדעית חדשה מטעם איגוד הלב האמריקאי (American Heart Association), אשר פורסמה בכתב העת Circulation.

על-פי הנתונים בספרות הרפואית, שכיחות דום נשימה חסימתי בשינה עומדת על 34% בגברים בגיל העמידה ועל 17% בנשים בגיל העמידה, כאשר שיעורי ההימצאות מגיעים עד 40-80% בחולים עם יתר לחץ דם, אי-ספיקת לב, מחלת עורקים כלילית, יתר לחץ דם ריאתי, פרפור פרוזדורים, או אירוע מוחי.

התסמינים והסימנים של הפרעת הנשימה בשינה כוללים ישנוניות במהלך היום, כאבי ראש בבוקר, הפרעות זיכרון, אי-שקט ו/או שינויים במצב הרוח, קשיי ריכוז, השתנה לילית, ירידה בליבידו והפרעות זקפה.

איגוד הלב האמריקאי ממליץ על בדיקות סקר לדום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול או שאינו מאוזן היטב, יתר לחץ דם ריאתי ואירועים חוזרים של פרפור פרוזדורים לאחר היפוך קצב או אבלציה.

בחולים עם אי-ספיקת לב בדרגה IIIV לפי סיווג NYHA וחשד להפרעת נשימה בשינה או ישנוניות-יתר במהלך היום, סביר להשלים בדיקת שינה רשמית, כך על-פי ההצהרה המדעית.

יש לשקול הערכת דום נשימה בשינה בחולים עם תסמונת טכיקרדיה-ברדיקרדיה או טכיקרדיה חדרית, או באלו ששרדו דום לב פתאומי בהם עלה חשד לדום נשימה בשינה לאחר הערכת שינה מקיפה. בחולים עם אנגינה לילית, אוטם לבבי, הפרעות קצב לב, או מכות חשמל הולמות של דפיברילטור מושתל קיימת שכיחות גבוהה במיוחד של דום נשימה בשינה.

יש לשקול טיפול בדום נשימה חסימתי בשינה בכלל החולים בהם מאובחנת הפרעת הנשימה. הטיפול עשוי לכלול שינויים התנהגותיים וירידה במשקל, כאשר במקרים חמורים יש להציע מכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure). ניתן לשקול מכשור אוראלי בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה קלה-עד-בינונית או אלו שאינם סובלים את מכשיר ה-CPAP.

עוד חשוב להשלים בדיקות שינה לאורך המעקב במטרה לבחון את היעילות של הטיפול.

המומחים מדגישים את חשיבות הגברת המודעות לנושא בדיקות סקר וטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה, בפרט בחולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

Circulation. Published online June 21, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ריאיון עם ד

    ריאיון עם ד"ר אביטל פורטר ופרופ' אלון אייזן לקראת כנס לב האישה הקרוב

    לפניכם ראיון קצר בהשתתפות ד”ר אביטל פורטר, מנהלת מרפאת לב האישה במרכז הרפואי ע”ש רבין ומייסדת כנס לב האישה ופרופ’ אלון אייזן, מזכיר האיגוד הקרדיולוגי בישראל, לציון עשור לכנס לב האישה. הכנס יתקיים בין התאריכים 12 עד 14 בספטמבר 24 במלון נבל דוד, כפר נחום. לפרטים ולהרשמה לחצו כאן

  • כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    כמחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות חרדה (CHEST)

    קרוב למחצית מהמבוגרים עם אבחנה חדשה של קשריות ריאתיות קטנות מדווחים על תחושות מצוקה רגשית ומספר דומה סובל מחרדה כללית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת CHEST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אבחנה אקראית של קשריות ריאתיות מלווה בשכיחות גבוהה של מצוקה רגשית; למרות שזו לרוב מסווגת בדרגה קלה […]

  • אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

    אי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים (MDedge)

    בכתבה ב- MDedge דנו באי-הבנות נפוצות לגבי סטטינים ותואר תיאור מקרה של מטופלת עם תסמונת כלילית חריפה וחשבה להפסיק את הסטטין בגלל תופעות לוואי. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • טיפול ב-CPAP עשוי לסייע במניעת סיבוכי יתר לחץ דם בנשים הרות (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-CPAP עשוי לסייע במניעת סיבוכי יתר לחץ דם בנשים הרות (JAMA Netw Open)

    טיפול ב-CPAP (או Continuous Positive Airway Pressure) בנשים הרות עם דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בירידה משמעותית בשיעורי סוכרת הריונית ובירידה ניכרת בסיכון לקדם רעלת היריון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה של שישה מחקרים שכללו 809 נשים הרות עם דום נשימה חסימתי בשינה במטרה לקבוע […]

  • צריכה רבה של קפאין מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם וקצב הלב לאחר פעילות גופנית (מתוך כנס מטעם ה-American College of Cardiology Asia)

    צריכה רבה של קפאין מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם וקצב הלב לאחר פעילות גופנית (מתוך כנס מטעם ה-American College of Cardiology Asia)

    שתיה של שש כוסות קפה כל יום מלווה בעליה ממושכת בלחץ הדם ובקצב הלב עד חמש דקות לאחר פעילות גופנית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-American College of Cardiology Asis Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכת קפה רגילה עשויה להפריע לפעילות מערכת עצבים פארא-סימפתטית ולהוביל לעליה בלחץ הדם וקצב הלב. כעת הם […]

  • מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מה בין משך שינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית? (Clin Kidney J)

    מהערכת הקשר בין משך השינה ובין הסיכון למחלת כליות כרונית עולה כי הן משך שינה קצר משבע שעות והן משך שינה ארוך משמונה שעות מלווים בעליה משמעותית בסיכון למחלת הכליות, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Clinical Kidney Journal. מהנתונים בספרות הרפואית עולה כי משך שינה ואיכותה עשויים להשפיע על הסיכון למחלת כליות […]

  • גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לכישלון ניסיון השבת שמורת זרם כלילי לאחר ניתוח מעקפים (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי סוכרת שאינה מאוזנת היטב, נגע ארוך יותר ויחס iFR (או instantaneous wave-free ratio) נמוך יותר מלווים בסיכון מוגבר להפרעה בשמורת זרם כלילי (Coronary Flow Reserve) לאחר ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שמורת זרם כלילי הינו גורם מנבא משמעותי […]

  • ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן מלווים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Am J Ophthalmol)

    במדגם גדול של חולים עם תסמונת מרפאן (Marfan Syndrome), נוכחות ביטויים עיניים של המחלה מלווה בסיכון מוגבר משמעותית למחלות לב וכלי דם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ביטויים עיניים של תסמונת מרפאן ובין הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה