מסמך המלצות מטעם ה-USPSTF בנושא בדיקות סקר ליתר לחץ דם (מתוך המלצות ה-USPSTF)

טיוטת המלצות מטעם ה-US Preventive Services Task Force תומכת בהשלמת בדיקות סקר של כלל המבוגרים לזיהוי לחץ דם גבוה במטרה לשפר את מצבם הבריאותי. המומחים קבעו המלצה בדירוג A למדידת לחץ דם במרפאה בכלל המבוגרים בגילאי 18 שנים ומעלה. טרם התחלת טיפול תרופתי יש מקום להשלים מדידות לחץ דם מחוץ למרפאה.

באופן כללי, הסף להגדרת יתר לחץ דם נקבע ע”י ארגונים שונים בטווח שבין 130/80 מ”מ כספית ומעלה או 140 מ”מ כספית ומעלה. לצורך ההמלצות הנוכחיות, המומחים בחנו את העדויות ממחקרים קודמים שכללו כל סף להגדרת יתר לחץ דם.

המומחים מסבירים כי אבחנה של יתר לחץ דם בעקבות בדיקות סקר והטיפול לאיזון לחץ הדם עשויים להביא לירידה משמעותית בשיעורי התחלואה והתמותה בטווח הארוך. בחולים מעל גיל 40 שנים וכל אחד עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, יש מקום להשלים בדיקת לחץ דם כל שנה.

בדיקות סקר לעיתים פחות תדירות אחת ל-3-5 שנים מתאימות במבוגרים בגילאי 18-39 שנים שאינם בסיכון מוגבר ליתר לחץ דם ועם מדידות לחץ דם קודמות בטווח התקין.

המומחים מציינים כי ההמלצות החדשות די דומות למסמך ההמלצות משנת 2015 והמסמך הנוכחי מחזק את ההמלצות הקודמות. הם כותבים כי ישנה ודאות רבה כי סך התועלת של בדיקות הסקר ליתר לחץ דם במבוגרים היא משמעותית.

השינוי הקטן היחיד מההנחיות משנת 2015 נוגע להבחנה בין לחץ דם גבוה במדידה אחת ובין יתר לחץ דם, המוגדר בנוכחות עליה ממושכת בלחץ הדם כפי שנקבע במדידה במרפאה ומחוץ למרפאה.

מתוך המלצות ה-USPSTF

לידיעה במדסקייפ

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

שכיחות ומשמעות פרוגנוסטית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבביים גדולים בקשישים

מקור: Age and Ageing
פרופ' אלי מזרחי
פרופ' אלי מזרחי
אין תגובות|18/05/2026

מחקר רב־מרכזי חדש שבחן את השכיחות ואת המשמעות הקלינית של פגיעה או אוטם מיוקרדיאלי סביב ניתוחים לא־לבבי  (Perioperative Myocardial Injury/Infarction  – PMI) בקרב מטופלים מבוגרים העוברים ניתוחים גדולים

הערך של קריטריוני EEG ממאירים ספורים לעומת מרובים להפחתת חוסר הוודאות הפרוגנוסטי במטופלים השרויים בתרדמת לאחר דום לב

מקור: Neurology
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|13/05/2026

מחקר זה נועד לבחון אם נוכחות של כמה קריטריונים ממאירים במקביל משפרת את הדיוק בניבוי תוצאות נוירולוגיות גרועות ומפחיתה את חוסר הוודאות

אפיבקסבן והסיכון לשבץ חוזר בהפרעה בפעילות חדר שמאל; ניתוח משני של ניסוי ARCADIA Trial

מקור: Stroke
ד"ר דוד אוריון
ד"ר דוד אוריון
אין תגובות|10/02/2026

יש אי־וודאות משמעותית לגבי הקשר בין אי־ספיקת חדר שמאל (Left Ventricular Dysfunction, LVD) לבין הסיכון לשבץ חוזר, וכן לגבי סוג הטיפול האנטיתרומבוטי האופטימלי למניעת שבץ חוזר בקבוצת חולים זו

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן