משפחה

עזיבת בית החולים כנגד עצת הצוות הרפואי מעלה את הסיכון לאשפוז חוזר (Am J Med)

מתוצאות מחקר חדש מארצות הברית עולה כי בקרב חולים המשחררים עצמם מבית החולים, בניגוד להמלצת הצוות הרפואי, הסיכוי לחזרה לבית החולים היה גבוה כפליים, בהשוואה לאלו ששוחררו לביתם כאשר הרופאים תמכו בכך.

ברקע למחקר מסבירים כי שחרור בניגוד להמלצה רפואית הינה תופעה נפוצה בקרב מאושפזים בארצות הברית, בהיקף הנע בין 1-2% מכלל השחרורים. חולים המשחררים עצמם מבית החולים נוטים להיות גברים צעירים, במצב סוציו-אקונומי ירוד, חולים עם הפרעות התמכרות, הפרעות פסיכיאטריות ואלו ללא ביטוח רפואי.

במטרה לבחון את ההשפעה של עזיבת בית החולים בניגוד לעצה רפואית על הסיכויים לאשפוז חוזר, החוקרים אספו נתונים אודות 23 מיליון אשפוזים של חולים מעל גיל 18 שנים. הנתונים נאספו משנת 2014 וכללו 22 מדינות ולמעלה מ-2,000 בתי חולים.

מהנתונים עולה כי 2.4 מיליון אשפוזים (כ-10%) לוו בלפחות אשפוז חוזר לא-מתוכנן אחד, בתוך 30 ימים. בנוסף, כ-290,000 (1.3%) אשפוזים הסתיימו בשחרור החולה בניגוד לעצה רפואית.

בסך הכול, שיעור השחרורים בניגוד לעצה רפואית השתנה מאוד בין בתי חולים, עם שיעורים שנעו בין 0% ועד 12.5%, עם ממוצע של כ-1%. כשליש מבתי החולים היו אחראיים לשני-שליש מהמקרים בהם החולים השתחררו על דעת עצמם ובניגוד לעצמה רפואית, ובתי חולים אלו כללו לרוב מספר רב יותר של חולים והיו ממוקמים באזורי ערים גדולות עם למעלה ממיליון תושבים.

עוד עולה מהנתונים כי כ-20% מהחולים ששחררו עצמם בניגוד לעצמה רפואית אושפזו בשנית בתוך 30 ימים, זאת בהשוואה ל-10% מהחולים ששוחררו בתמיכת הצוות הרפואי.

בקרב חולים שהשתחררו מבית חולים אחד בניגוד לעצמה הרפואית תועד סיכוי גבוה פי 2.3 לאשפוז חוזר לבית חולים אחר וסיכוי גבוה בלמעלה מפי 18 להשתחרר בניגוד לעצמה רפואית גם בפעם השניה.

הסיבה הנפוצה ביותר לאשפוז חולים אשר מאוחר יותר השתחררו לביתם בניגוד לעצה רפואית, הייתה הפרעות הקשורות בצריכת אלכוהול (9% מהמקרים). הגורמים הנפוצים הבאים בתור היו הפרעות שימוש בחומרים, זיהומי עור, אלח-דם וסיבוכי סוכרת.

החוקרים כותבים כי חולים אלו נוטים לקבל טיפול מקוטע בעקבות אשפוזים חוזרים לבתי חולים שונים. פגיעה ברצף הטיפול מלווה בשיעור גבוה יותר של תמותה באשפוז ואשפוז ארוך יותר.

מומחים בתחום כותבים כי חשוב להבין מה מוביל את החולים לעזוב את בית החולים בניגוד להמלצה רפואית, מאחר ובמידה וניתן להבין את הגורם לכך, אזי אולי ניתן יהיה לסייע במצבים אלו.

Am J Med 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה