נתונים חדשים אודות יעילות החיסון כנגד שפעת (MMWR)

מהערכת ביניים להערכת היעילות של חיסון כנגד שפעת, אשר התבססה כיעילות החיסון כנגד כללי נגיפי השפעת במניעת פניה רפואית בשל מחלה נשימתית חדה, עומדת עד כה על 47%, כך עולה מדו”ח מטעם ה-CDC (Centers for Disease Control and Prevention).

רשת Influenza Vaccine Effectiveness Network דיווחה על נתונים שנאספו בין 23 בנובמבר, 2018, ועד 2 בפברואר, 2018, אודות 3,254 ילדים ומבוגרים שפיתחו מחלה נשימתית חדה וטופלו באחד מחמישה אתרים בארצות הברית. תאריך ה-2 בפברואר מהווה את תום השבוע החמישי לעונת השפעת ב-2018-2019.

בעוד שהיעילות המתוקנת הכוללת של החיסון בכלל המטופלים עמדה על 47%, היעילות הכוללת של החיסון הייתה גבוהה יותר בילדים בגילאי 6 חודשים עד 17 שנים (61%).

מרבית זיהומי Influenza A עם נתונים זמינים אודות תת הסוג נבעו מנגיפי A(H1N1)pdm 09; הערכת יעילות החיסון כנגד תחלואה על-רקע זנים אלו עמדה על 46%.

הערכות אלו של יעילות החיסון כנגד שפעת כנגד Influenza A(H1N1)pdm09 דומות ליעילות שתועדה בעונת 2015-2016 (45%), העונה האחרונה בה זן זה היה הנפוץ. יעילות החיסון העונה יותר מכפי שזוהה במטה-אנליזה להערכת החיסון כנגד A(H1N1)pdm09 במהלך עונת 2010-2011.

יעילות החיסון העונה נמוכה מהערכת הביניים של יעילות החיסון כנגד A(H1N1)pdm09 בקנדה (72%) במהלך עונת 2018-2019 ובאוסטרליה (78%) במהלך עונת השפעת בשנת 2018.

הסיבות להבדלים אלו עשויות לנבוע מגודל מדגם מוגבל משנית לשיעורי תחלואה נמוכים בקבוצות גיל מסוימות, הבדלים גיאוגרפיים בנגיפים המצויים בסביבה, ושונות גנטית בין תתי-סוגים של הנגיפים.

התועלת של החיסון כנגד נגיף Influenza A (H3N2) עמדה על 44%; עם זאת, זוהה מספר מוגבל של נגיפים אלו.

החוקרים מציינים כי פעילות השפעת צפויה להימשך עוד מספר שבועות ולא מאוחר מדי לקבל את החיסון כנגד שפעת בכדי להבטיח הגנה מפני שפעת וסיבוכיה. החיסון מספק הקנה מפני נגיפי שפעת המסתובבים כיום וכן כנגד נגיפים העשויים להופיע בהמשך העונה.

עוד מציינים הכותבים כי עונת השפעת הנוכחית הייתה קלה יותר, בהשוואה לעונות קודמות, אם כי היא טרם הסתיימה. בהשוואה לעונות השפעת האחרונות, נכון ל-2 בפברואר, 2019, חומרת העונה הנוכחית היא נמוכה, עם שיעור נמוך של ביקורים אמבולטוריים בשל תחלואה דמוית-שפעת, שיעורי אשפוז נמוכים יותר והפחתת מקרי התמותה המיוחסים לדלקת ריאות ושפעת.

MMWR. Published online February 14, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה