כושר גופני ומדד מסת הגוף בגיל ההתבגרות עשויים לנבא מוגבלות בגיל מבוגר (Ann Intern Med)

בקרב מתבגרים, כושר גופני ירוד ו/או השמנת-יתר לווה בסיכון גבוה יותר להתפתחות מוגבלות כרונית בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Annals of Internal Medicine.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות סיבולת לב-ריאה ומשקל הגוף של למעלה ממיליון מתבגרים בגילאי 16-19 שנים, אשר נכללו במאגר Swedish Military Service Conscription Registry. הם בחנו את התוצאות על-בסיס נתונים ממאגרים ארציים אחרים, במטרה לקבוע אם קיבלו מאוחר יותר קצבת נכות.

לאחר חציון מעקב של 28.3 שנים, 54,304 גברים קיבלו קצבת נכות.

מהנתונים עלה קשר בולט בין כושר לב-ריאה ירוד ובין מוגבלות בגיל מבוגר יותר. לדוגמא, בקרב מתבגרים בעשירון התחתון של כושר גופני נרשמה עליה של פי 3.74 בסיכון לקבלת קצבת נכות מכל-סיבה, בהשוואה לאלו בעשירון העליון.

השמנת-יתר לוותה גם בסיכון מוגבר למוגבלות בגיל מבוגר, כאשר הסיכון הגדול ביותר תועד בנוכחות השמנה חמורה (מדד מסת גוף של 40 ק”ג למטר בריבוע ומעלה). בקרב מתבגרים עם השמנה חמורה תועדה עליה של פי 3.21 בסיכון לקבלת קצבת נכות מכל-סיבה, בהשוואה לאלו במשקל תקין.

מנגד, כושר לב-ריאה גבוה יותר ניבא סיכון מופחת למוגבלות בגיל מבוגר בכל קטגוריות מדד מסת הגוף. לדוגמא, הסיכון לקבלת קצבת נכות מכל-סיבה היה דומה במתבגרים בכושר גבוה עם השמנה (יחס סיכון של 2.27) ובמתבגרים בכושר נמוך במשקל תקין (יחס סיכון של 2.64). עם זאת, הסיכון היה הרבה יותר גבוה במתבגרים שמנים, בכושר גופני ירוד (יחס סיכון של 4.67).

                      

החוקרים כותבים כי למרות שדרושים מחקרים נוספים בנושא, הממצאים מדגישים את חשיבות כושר גופני ומשקל הגוף בגיל ההתבגרות.

Ann Intern Med. Published online February 11, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    האם טיפול בדיכאון עשוי להפחית רעילות משנית לכימותרפיה בקשישים? (Cancer)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cancer עולה כי תסמיני דיכאון משמעותיים מלווים בסיכון מוגבר לרעילות חמורה משנית לטיפול כימותרפי בקשישים עם מחלה ממארת, כאשר התערבות בעקבות הערכה גריאטרית עשויה להפחית את הסיכון הנ”ל. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר אקראי ומבוקר להערכת התערבויות בעקבות הערכה גריאטרית לעומת טיפול סטנדרטי להפחתת רעילות בדרגה 3 משנית לטיפול […]

  • חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    חרדה מלווה בסיכון גבוה פי שלוש לדמנציה (J Am Geriatrics Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Geriatrics Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי הן חרדה כרונית והן הופעה חדשה של חרדה מלוות בסיכון מוגבר פי שלוש להופעת דמנציה בגיל מבוגר יותר. מדגם המחקר כלל 2,132 משתתפים בגילאי 55-85 שנים (גיל ממוצע של 76 שנים, 53% נשים) שגויסו ממחקר Hunter […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה