משפחה

מרכיבים מעכבי בערה מצויים בשכיחות גבוהה על מכשירי טלפון סלולאריים (Environ Int)

טלפון

חוקרים מקנדה מדווחים כי ייתכן קשר בין רמות OPE (Organophosphate Esters) תרכובות המצויות בשימוש נרחב כמעכבי בערה ומצויות לעיתים קרובות על מכשירי טלפון סלולאריים ומכשירים נישאים אחרים ובין כמות מטבוליטים של תרכובות אלו בשתן. עדויות קודמות קשרו בין OPE ובין סיבוכים רפואיים, דוגמת ירידה ביכולת הקוגניטיבית בילדים וממאירות פפילארית של בלוטת התריס במבוגרים, כמו גם תוצאות פחות טובות של טיפולי הפריה חוץ-גופית.

החוקרים ביקשו לבחון את החשיפה ל-OPE דרך אוויר ואבק בבית וממכשירים אלקטרוניים בלמעלה מ-50 נשים. במאמר שפורסם בכתב העת Environment International הם מדווחים כי נשים נחשפו למספר OPE, עם קורלציה משמעותית בין התרכובות המצויות על הידיים שלהן ובין נוכחות מטבוליטים בשתן.

להערכת מקורות החשיפה ל-OPE, החוקרים גייסו 51 משתתפות למחקר מבוסס-אוכלוסיה, מקרה-ביקורת, שכלל נשים עם ובלי סרטן שד. הגיל החציוני של הנשים עמד על 41 שנים, 78% מהן אובחנו עם סרטן שד.

הנשים השלימו שאלון אודות מאפייני הבית, כולל סוג הבידוד התרמי; נתונים דמוגרפיים אישיים ואורחות חיים, כולל שימוש במוצרי טיפוח אישיים ותדירות רחצת ידיים; ושימוש במכשירים אלקטרוניים מג’וריים וריהוט מרופד.

החוקרים גם השלימו שתי הערכות של הבית, אשר בוצעו במרווח של שלושה שבועות אחת מהשנייה, בכדי לתעד רמות חקיקים באוויר ואבק על הרצפה בחדרי השינה (51 מקרים), כמו גם בחדרים שהיו בשימוש הנרחב ביותר (26 מקרים).

החוקרים אספו דגימות מכף היד וגב כף היד של הנשים, כמו גם דגימות ממוצרים אלקטרוניים שפעלו בטמפרטורות מוגברות או היו במגע תדיר עם הידיים. בנוסף, 44 נשים סיפקו דגימות שתן כחודשיים טרם הביקור הביתי הראשון. בסיכומו של דבר, החוקרים בחנו רמות 23 מטבוליטים של OPE באוויר, אבק, דגימות הידיים והמכשירים ושמונה מטבוליטים של OPE נבחנו בדגימות שתן.

שישה מבין 23 מטבוליטים של OPE שנבחנו זוהו בלמעלה מ-80% מדגימות האוויר ושבעה זוהו בלמעלה מ-70% מדגימות אבק, ללא הבדלים מובהקים סטטיסטית בין דגימות מחדר השינה או מהחדרים שהיו בשימוש הנרחב ביותר. בכפות הידיים תועדו ריכוזי OPE גבוהים יותר, בהשוואה לגב כף היד.

ריכוזי כל תשעת המטבוליטים שנבחנו על מכשירים האלקטרוניים היו גבוהים יותר משמעותית על מכשירים לשימוש ידני, בהשוואה למכשירים שאינם לשימוש ידני, דוגמת מכשירי טלוויזיה. ניתוח סטטיסטי העיד כי דגימות מהידיים, ממכשירי טלפון סלולאריים ומאבק סיפקו הסבר ל-8% מבין 33% השונות בריכוז המתוקן לקריאטינין של המטבוליטים בשתן.

החוקרים כותבים כי מהממצאים עולה כי חשיפה לחלק מהמטבוליים של OPE בנשים אלו עשויה לנבוע מרמות המטבוליטים המצויות על מכשירי טלפון סלולאריים. הממצאים אינם מאפשרים לקבוע אם מכשירי הטלפון הסלולאריים שימשו כמקור למטבוליטים אלו, או שמא מדובר בתוצאה של חשיפה של המכשירים למטבוליטים אלו.

דגימות ממכשירי טלפון סלולאריים עשויים לספק מדד חשיפה לחומרים מעכבי בערה המצטברים ממקורות שונים מהסביבה, בפרט מאחר ומרבית האנשים באים במגע עם מכשירי טלפון סלולאריים שאינם מנוקים לעיתים קרובות.

Environ Int. Published online December 4, 2018.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה