משפחה

איגוד ה-ADA פרסם הנחיות מקיפות בנושא סוכרת מסוג 2 בצעירים (Diabetes Care)

בנייר עמדה חדש טוענים מומחים מטעם ה-ADA (American Diabetes Association) כי קיימים הבדלים בפתוגנזה ובמהלך של סוכרת מסוג 2 בין חולים צעירים ומבוגרים, הדורשים גישה שונה לטיפול בצעירים עם מחלה זו, תוך דגש על המרכיב החברתי והטיפול ארוך הטווח בחולים.

לצורך ניסוח נייר העמדה, שישה אנדוקרינולוגים של ילדים ופסיכולוגים סקרו יחד למעלה מ-260 מאמרים, ניירות עמדה של מומחים ומאמרים מדעיים בנושא.

המומחים כותבים כי בילדים ומתבגרים מעל גיל 10 שנים, או אלו שכבר החלו בהתבגרות, יש להשלים בדיקות סקר מבוססות-סיכון, במידה וסובלים מעודף-משקל או השמנת-יתר, המוגדרים כמדד מסת גוף באחוזון 85 ומעלה או 95 ומעלה, בהתאמה.

גורמי סיכון אחרים שיש לקחת בחשבון כוללים היסטוריה אימהית של סוכרת או סוכרת הריונית במהלך ההיריון של הילד; בן משפחה קרוב עם סוכרת מסוג 2; מוצא אפריקאי-אמריקאי, לטיני או רקע אחר, פרט ללבנים; סימנים לעמידות לאינסולין.

החוקרים מציינים כי למרות שהקריטריונים המעבדתיים לאבחנת טרום-סוכרת וסוכרת דומים בצעירים ובמבוגרים, קריטריונים אלו מבוססים על מבוגרים ולכן הרלבנטיות של הגדרות אלו בילדים עדיין אינה ברורה לחלוטין.

עוד הם מוסיפים כי קיימים הבדלים מרכזיים ברגישות לאינסולין ותפקוד תאי ביתא בין מבוגרים וצעירים עם טרום-סוכרת וסוכרת מסוג 2, אשר עשויים לספק הסבר לשאלה מדוע חלק מהצעירים מפתחים סוכרת מסוג 2 עשרות שנים לפני המבוגרים.

מעבר להגדרת היעדים הגליקמיים, הכותבים מדגישים כי כל הצעירים עם סוכרת מסוג 2 ובני המשפחה שלהם צריכים לקבל הדרכה/תמיכה מקיפה בנושא הטיפול בסוכרת, אשר יהיו מותאמים ספציפית לצעירים עם סוכרת מסוג 2, תוך התייחסות לרקע האתני שלהם.

עוד הם קוראים למטפלים לשקול גורמים דוגמת אי-ודאות בנוגע לזמינות מזון, יציבות בבית, חסמים כלכליים ולהעריך מצוקה משנית לסוכרת ובריאות נפשית/התנהגותית בצעירים.

יש לקחת בחשבון את היענות לטיפול והשפעות הטיפול על המשקל בבחירת טיפול תרופתי בחולים בעלי עודף-משקל או השמנת יתר, ובכל הנשים הצעירות בגיל הפוריות יש להשלים ייעוץ בנושא אמצעי מניעה.

הכותבים מדגישים את חשיבות שינוי אורחות חיים בצעירים, תוך דגש על חינוך החולים, שמירה על משקל הגוף, פעילות גופנית, גורמים תזונתיים ופסיכולוגיים. הם מציגים אלגוריתם לטיפול בסוכרת חדשה בצעירים בעלי עודף-משקל, המבוסס על גורמי סיכון רלבנטיים ונועד לסייע בבחירת הטיפול התרופתי המתאים.

Diabetes Care. Published online November 13, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה