משפחה

עדויות חדשות תומכות במתן יוד רדיואקטיבי במינון נמוך כטיפול לסרטן בלוטת תריס בסיכון נמוך (מתוך כנס ה-National Cancer Research Institute)

תירואיד בלוטת התריס

בחולים עם סרטן בלוטת תריס בסיכון נמוך ניתן לטפל בצורה בטוחה ויעילה במינונים נמוכים של יוד רדיואקטיבי לאחר ניתוח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך כנס ה-National Cancer Research Institute. החוקרים מדווחים כי לא תועדו הבדלים בשיעורי ההישנות בהשוואה למינון סטנדרטי.

מחקר HiLo כלל 434 חולים עם סרטן בלוטת תריס בסיכון, אשר היה במעקב חציוני לאורך 6.5 שנים.  המשתתפים חולקו לטיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך (1.1 GBq), או למינון סטנדרטי (3.7 GBq).

החוקרים מדווחים כי שיעורי ההישנות היו דומים בין אלו שקיבלו טיפול במינון נמוך ואלו שטופלו במינון סטנדרטי. במהלך המחקר זוהו 11 הישנויות בקרב חולים שטופלו במינון נמוך ו-10 מקרים עם הטיפול הסטנדרטי. ממצאים אלו מקבילים לשיעורי הישנות לאחר 3, 5 ו-7 שנים של 1.5%, 2.1% ו-5.9%, בהתאמה, עם טיפול במינון נמוך. בקרב אלו שקיבלו טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון סטנדרטי, שיעורי ההישנות המקבילים עמדו על 2.1%, 2.7% ו-7.3%, בהתאמה.

החוקרים מדווחים כי לא זוהו הבדלים משמעותיים בשיעורי ההישנות בין הקבוצות (יחס סיכון של 1.10, p=0.83).

עוד עולה מהנתונים כי לא זוהה קשר ברור בין מינון יוד רדיואקטיבי ושיעורי הישנות בכל הנוגע לשלב T או N של המחלה, גם בקרב חולים עם מחלה שהוגדרה כ-T3.

עם זאת, במהלך המחקר חולה אחד הלך לעולמו עקב סרטן בלוטת התריס. חולה זה אובחן עם מחלה שהוגדרה כ-T3/No בתחילת הדרך וקיבל טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך.

בהשוואה לחולים שקיבלו Recombinant Thyrotropin ואלו שחולקו להפסקת הטיפול ההורמונאלי החליפי, החוקרים מצאו שוב כי לא היו הבדלים בשיעורי ההישנות בין הקבוצות. שיעורי ההישנות בקרב אלו בהם הטיפול ביוד רדיואקטיבי ניתן לאחר Recombinant Thyrotropin עמדו לאחר 3, 5 ו-7 שנים על 1.5%, 2.1% ו-8.3%, בהתאמ; בקרב אלו בהם הטיפול ניתן לאחר הפסקת הטיפול החליפי עמדו השיעורים המקבילים על 2.1%, 2.7% ו-5.0%, בהתאמה (p=0.28).

החוקרים ציינו עוד כי בקרב אלו שטופלו במינון נמוך תועדו פחות אירועים חריגים, בפרט בחילות ונזק לבלוטות הרוק.

השימוש ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך מעלה את האפשרות למתן טיפול ביום אחד, במקום אשפוז החולים לצורך בידוד לאורך 2-3 ימים. דרישה זו קיימת במקרים בהם ניתן יוד רדיואקטיבי במינון גבוה יותר, בכדי למנוע חשיפה מיותרת של הציבור הרחב לקרינה, אך הדבר עשוי לעורר מטרד רב עבור החולים.

החוקרים הוסיפו עוד כי איכות החיים של חולים בהם ניתן הטיפול תחת Recombinant Thyrotropin הייתה טובה יותר, בהשוואה לאלו שנדרשו להפסקת הטיפול ההורמונאלי החליפי במשך שבועיים טרם מתן יוד רדיואקטיבי.

לסיכום, ממצאי המחקר מעידים כי טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון נמוך דומה ביעילות לטיפול במינון סטנדרטי, לאחר שבמהלך המחקר לא זוהו הבדלים בשיעורי ההישנות בין שני הטיפולים.

מתוך כנס ה-National Cancer Research Institute.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה