משפחה

עדויות חדשות רמזו לסיכון לממאירות עקב שימוש בטלפונים סלולאריים אך מנהל המזון והתרופות האמריקאי אינו תומך בטענה זו (National Institutes of Health)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) נקט מספר צעדים חריגים לסתירת מומחים מטעם ה-National Institute of Health, לאחר שאלו טענו כי מחקר שערכו להשפעת קרינת RFR (Radio Frequency Radiation) הדגים עדות ברורה לקשר עם סרטן הלב.

מדענים מטעם ה-NTP (National Toxicology Program), חלק מה-National Institute of Environmental Health Sciences, דיווחו כי המחקר שלהם הדגים בבירור כי חולדות ממין זכר שנחשפו לרמות גבוהות של RFR פיתחו שוואנומה של הלב, צורה של סרטן שהינה נדירה מאוד בבני אדם.

המחקרים כללו חשיפה של חולדות ועכברים ממין זכר ונקבה לקרינת RFR עם התאמות המשמשות בטלפונים סלולאריים מדור שני ושלישי. אלו היו הטכנולוגיות הסטנדרטיות שהיו בשימוש בעת השלמת המחקרים.

למרות שפותחו טכנולוגיות חדשות בינתיים, חשוב לציין כי טכנולוגיות אלו לא החליפו לחלוטין את הטכנולוגיות הקודמות. למעשה, הטלפונים כיום מאוד מורכבים מאחר ומכילים מספר אנטנות, לרשת אלחוטית, מערכת ניווט, רשתות דור שני ושלישי וכדומה.

רמות החשיפה של בעלי החיים עמדו על 1.5-6 וואט/ק”ג בחולדות ועל 2.5-10 וואט/ק”ג בעכברים, לפרקי זמן של עשר דקות חשיפה ועשר דקות הפוגה, לאורך כתשע שעות ביממה.

החשיפה החלה ברחם בחולדות ובגיל 5-6 שבועות בעכברים. החשיפה נמשכה לאורך עד שנתיים. שיעורי ההיארעות של ממאירות לאחר מכן נבחנו בין אלו שנחשפו לקרינה וביקורות ללא חשיפה דומה.

החוקרים זיהו עדות ברורה לקשר בין חשיפה לקרינת RFR ובין שוואנומה ממארת בלבבות של חולדות ממין זכר. הם גם זיהו עדות מסוימת לקשר בין חשיפה ל-RFR ובין התפתחות גליומה ממארת וגידולים בבלוטת יותרת הכליה בחולדות ממין זכר.

עם זאת, בחולדות ממין נקבה ובעכברים ממין זכר ונקבה, העדויות לקשר בין חשיפה ל-RFR והתפתחות ממאירות, לא היו חד-משמעיות.

מנהל המזון הגיב במהירות לפרסום הממצאים והמומחים מטעמו מסרו כי לאחר בחינת המחקר, הם לא הסכימו עם מסקנות החוקרים אודות קשר ברור לפעילות קרצינוגנית בחולדות שנחשפו לקרינה זו. סך העדויות המדעיות הזמינות עדיין אינו תומך בהשפעות שליליות בבני אדם משנית לחשיפה לקרינה בסף המקובל כיום. מהסוכנות נמסר כי גבולות הבטיחות הקיימים כיום לטלפונים סלולאריים עדיין מהווים טווח מקובל להגנה על בריאות הציבור.

National Institutes of Health

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית (British Journal of Dermatology)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה שכיחות גבוהה של חרדה ודיכאון בחולים עם מלנומה עורית ממארת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי העומס הפסיכולוגי של מלנומה עורית עשוי להשפיע על מכלול הטיפול בחולים, כולל היענות לטיפול, סיכויי הישנות ותמותה. עם זאת, אין נתונים רבים אודות השכיחות וגורמי הסיכון לחרדה ודיכאון באוכלוסיית […]

  • האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    האם טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib משפר הישרדות בחולי מלנומה? (N Engl J Med)

    בחולים עם מלנומה בשלב III לאחר התערבות ניתוחית, טיפול משלים במשלב Dabrafenib עם Trametinib הפחית את הסיכון לתמותה בהיקף של 20% לעומת פלסבו, אם כי התועלת ההישרדות הכוללת לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. בחולים עם מוטציית BRAF V600E הטיפול המשולב הפחית את הסיכון […]

  • אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    אורטיקריה מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של מחלה ממארת (British Journal of Dermatology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of Dermatology עולה כי בהשוואה לאוכלוסייה הכללית, בחולים עם אורטיקריה תועדה עליה של 49% בסיכון להתפתחות מחלה ממארת בשנה הראשונה לאחר האבחנה, עם ירידה בסיכון ל-6% בשנים הבאות. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי התבסס על נתונים ממאגרים בדנמרק ובחן את היארעות הסיכון לממאירות בקרב חולים עם אורטיקריה בהשוואה לסיכון לממאירות […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה