משפחה

טיפול ברפאטה הפחית משמעותית אירועים קרדיווסקולארים בחולים עם מחלת עורקים היקפית ובחולים עם היסטוריה של אירוע לבבי (מתוך הודעת חברת Amgen)

חברת Amgen הודיעה על חמישה ניתוחים חדשים על-בסיס תתי-קבוצות ממחקר FOURIER (Repatha Cardiovascular Outcomes Study) מהם עולה כי הוספת Evolocumab (רפאטה) לטיפול בסטטינים הובילה לשיפור התוצאות הקליניות עם ירידה משמעותית באירועים קרדיווסקולאריים, דוגמת אוטם לבבי ואירוע מוחי, בחולים בסיכון גבוה עם מחלת עורקים היקפית ובחולים עם היסטוריה של אוטם לבבי. ממצאים אלו הוצגו במהלך כנס ה-AHA (American Heart Association).

החוקרים הסבירו כי ככל שנוברים יותר בנתוני מחקר FOURIER, כך ניתן לזהות תתי-קבוצות של חולים בהם תתכן תועלת גדולה עוד יותר לאיזון אינטנסיבי של רמות LDL עם רפאטה, מעבר לתוצאות המתקבלות עם טיפול בסטטינים בלבד.

מבין 27,564 חולים שלקחו חלק במחקר להערכת רפאטה, 3,642 סבלו ממחלת עורקים היקפית תסמינית. בהשוואה לאלו ללא מחלת עורקים היקפית, חולים עם מחלת העורקים היו מבוגרים יותר ועם מספר רב יותר של גורמי סיכון קרדיווסקולאריים, כולל יתר לחץ דם, עישון וסוכרת. לאחר שנתיים וחצי, הטיפול ברפאטה הפחית רמות LDL בחולים עם מחלת עורקים היקפית מחציון של 93 ל-31 מ”ג/ד”ל. בחולים עם מחלת עורקים היקפית, הטיפול הפחית משמעותית ובהיקף של 21% את תוצא הסיום העיקרי המשולב, שכלל אשפוזים בשל אנגינה לא-יציבה, רה-וסקולריזציה כלילית, אירוע לבבי, אירוע מוחי או תמותה קרדיווסקולארית (13.3% לעומת 16.8%, יחס סיכון של 0.79, p=0.0098). עוד תועדה ירידה בתוצא הסיום המשני שכלל משלב של אירוע לבבי, אירוע מוחי או תמותה קרדיווסקולארית, עם ירידה של 27% (9.5% לעומת 13%, יחס סיכון של 0.73, p=0.0040).

בניתוח נפרד של הנתונים, החוקרים בחנו את היעילות של רפאטה בתתי-קבוצות שונות של חולים עם אוטם לבבי. חולים עם היסטוריה של אוטם לבבי (22,351 חולים) סווגו לפי הזמן שחלף מאז האירוע הלבבי האחרון, מספר האירועים הלבביים ונוכחות מחלת עורקים רב-כלילית. הטיפול ברפאטה הוביל לירידה יחסית בסיכון בהיקף של 24% (p<0.001) בחולים בתוך שנתיים מהאוטם הלבבי האחרון, בהשוואה לירידה של 13% (p=0.04) באלו בהם חלפו למעלה משנתיים מהאוטם הלבבי האחרון.

בחולים עם מספר אירועים לבביים בעברם, הירידה בסיכון היחסי עמדה על 21% (p=0.006), בהשוואה ל-16% (p=0.008) בחולים עם אוטם לבבי יחיד בעברם, ובחולים עם היסטוריה של מחלה רב-כלילית תועדה הפחתת סיכון יחסית של 30% (p<0.001), בהשוואה ל-11% בחולים ללא מחלה רב-כלילית.

מנתונים נוספים להערכת כלל אירועי התוצא העיקרי (אירוע ראשון ואירוע חוזר) במהלך המחקר עלה כי הטיפול ברפאטה הביא לשיפור התוצאות הקליניות עם ירידה משמעותית בכלל אירועי התוצא העיקרי הודות לירידה באוטמים לבביים, אירועים מוחיים ורה-וסקולריזציה כלילית. הטיפול הפחית את התוצא העיקרי המשולב היקף של 18% (p<0.001).

מחקר FOURIER הדגים לאחרונה כי הטיפול ברפאטה הפחית אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים בהשוואה לפלסבו בחולים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, כולל ירידה של 27% באוטמים לבביים. מניתוח נוסף עלתה תועלת משמעותית לאורך גודל וחומרה משתנה של אוטם לבבי. הטיפול ברפאטה נמצא יעיל בהפחתת הסיכון לאוטם לבבי ללא תלות בגודל האוטם (ירידה משמעותית תועדה ללא-תלות בנוכחות עליה של פי ארבע ברמות טרופונין) ובחומרתו (אוטם לבבי עם/בלי עליות ST). התועלת של רפאטה הייתה משמעותית מאוד ועקבית ללא תלות בגודל האוטם והטיפול הפחית את הסיכון לאוטם לבבי עם עליות ST בהיקף של 36% (p<0.001).

מתוך הודעת חברת Amgen

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה