משפחה

מה בין צריכת פירות וירקות ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות ותמותה? (Int J Epidemiol)

במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology עולה כי צריכת פירות וירקות מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות ותמותה מכל-סיבה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן ספקות באשר לחוזק וסוג הקשר בין צריכת פירות וירקות ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות ותמותה, וההשפעות של סוגים ספציפיים של פירות וירקות. כעת הם השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה להערכת הקשרים הללו.

החוקרים השלימו חיפוש במאגרי PubMed ו-Embase לזיהוי מאמרים שפורסמו עד 29 בספטמבר, 2016. מחקרים פרוספקטיביים להערכת צריכת פירות וירקות ומחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות ותמותה מכל-סיבה נכללו בסקירה.

מהתוצאות עלה כי עבור פירות וירקות יחדיו, יחס הסיכון המסוכם לכל 200 גרם ליום עמד על 0.92 עבור מחלת לב כלילית, 0.84 עבור אירועים מוחיים, 0.92 למחלות לב וכלי דם, 0.97 למחלות ממאירות ו-0.90 לתמותה מכל-סיבה. קשרים דומים זוהו בין צריכת תפוחים ואגיסם, מיצי הדר, ירקות עם עלים ירוקים, ירקות מצליבים וסלטים ובין מחלות לב וכלי דם ותמותה מכל-סיבה, ובין צריכת ירקות ירוקים-צהובים וירקות מצליבים ובין הסיכון למחלות ממאירות.

לפי ההערכות, ניתן לייחס כ-5.6 ו-7.8 מיליון מקרי תמותה מוקדמת ברחבי העולם בשנת 2013 לצריכת פירות וירקות בהיקף קטן מ-500-800 גרם/יום, בהתאמה, במידה והקשרים שזוהו בסקירה הם סיבתיים.

ממצאי המחקר תומכים בהמלצות להגדלת צריכת פירות וירקות למניעת מחלות לב וכלי דם, מחלות ממאירות ותמותה מוקדמת.

22 February, 2017 Int J Epidemiol

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה