משפחה

בנשים פוסטמנאופזליות, פעילות גופנית סדירה מביאה לשיפור באיכות החיים הפזית ומנטלית (MENOPAUSE)

הליכה פעילות גופנית

נעה גינזבורג BSc

מחקר חדש בא לבחון כיצד הצמדות למשטר אימונים רגיל בנשים פוסטמנאופזליות שניהלו אורח חיים יושבני בעבר מביא לשיפור באיכות החיים. שלא במפתיע, נראה כי שמירה על פעילות גופנית סדירה מביאה לשיפור באיכות החיים הן הפיזי והן המנטלי, בשל שיפור בבריאות הקרדיו-מטבולית ובכושר הגופני. 

האימון שלקחו בו חלק היה חלק מתכנית קידום בריאות ומניעה בת 20 שבועות, מפוקחת, מותאמת ובעלת רכיבי אימון שונים. המחקר היה רב-קבוצתי ונערכו מדידות בין קבוצתיות (בנשים שהיו חלק מקבוצת ההתערבות, קבוצת נשים עם אורח חיים יושבני וקבוצת נשים פעילות) ותוך קבוצתיות (בדיקות נערכו בתחילת המחקר, מיד לאחר תום תקופת ההתערבות ולאחר 3 חודשים ושנה) תוך שימוש בפרוטוקול של כוונה לטיפול . סקאלת סרוונטס שימשה להערכה של איכות החיים הקשורה לבריאות (HRQoL), והנשים הוערכו גם באמצעות מדדי סטטוס קרדיו-מטבולי וכושר.

לאחר ההתערבות מצאו החוקרים כי הנשים המשתתפות הראו שינוי חיבי הן במצבן הפיזי והן במצבן המנטלי בטווח הקצר ובטווח הארוך, כמו גם שיפור משמעותי בכמה ממדדי ה- HRQoL, ובמיוחד באיכות החיים הקשורה למצב המנטלי וכן במדדים בריאותיים הקשורים לפוסט מנאופוזה.  השיפור שנראה במדדים הללו, כמו בריאות נפשית, נשמר ואף התפתח לאורך תקופת המעקב. הממצאים הללו לווחו בשיפור משמעותי גם בסטטוס הקרדיו מטבולי בנשים, בכושר הגופני שלהן, במשקל, ב-BMI, בגמישות ובכושר הקרדיו-רספירטורי.

החוקרים מסכמים כי ממצאיהם מתאימים לעדויות ממחקרים קודמים שהראו את התועלת העולה משמירה על פעילות גופנית תדירה. הם טוענים כי הממצאים מוסיפים מידע לגבי הההשפעה החיובית על איכות החיים המגיעה עם שיפור בבריאות הקרדיו-מטבולית ובכושר הגופני לאחר התאמה לאורח חיים פעיל.

2017 by The North American Menopause Society.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה