חוקרים מאונ’ קליפורניה בסן פרנציסקו (UCSF) פרסמו מאמר שבו הם חושפים מסמכים המעידים על כך שמחקרים רבים בתחום מחלות לב והקשר לתזונה הושפעו בצורה נכרת מכך שרבים מהם מומנו ע”י תעשיית הסוכר בארה”ב.
כך למשל, מאמר בולט שפורסם ב-1967 ב-NEJM, ושממון ע”י תעשיית הסוכר המעיט בחשיבות הקשר בין צריכת סוכר מוגברת לסיכון למחלות לב.
לטענת החוקרים, המלצות שונות לתזונה שתקפות עד היום, מבוססות עדיין על חלק מאותם מחקרים ממומנים , וככל הנראה מוטים.
התופעה אינה רק נחלת העבר הרחוק.. הניו יורק טיימס מדווח שרק לאחרונה קידמה חברת קוקה קולה מחקר שנועד להפחית הקשר בין צריכת משקאות ממותקים להשמנת יתר…
JAMA Intern Med2016; DOI:10.1001/jamainternmed.2016.5394.Article
New York Times, August 9, 2016.Article
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!