משפחה

מחקר ישראלי: צריכת ירקות ופירות שהושקו במי קולחין קשורה להימצאות שארית תרופות. משה”ב : אין סיבה לדאגה

מחקר ישראלי שפורסם בכתב העת Environmental Science & Technology מדווח כי באנשים שאכלו ירקות ופירות שהושקו במי קולחין (מי טיהור שפכים) נמצאו שאריות של תרופות. בישראל, כידוע, השקיית קולחין מהווה כמחצית מכלל השימוש להשקייה חקלאית. החוקרים מציינים שלא ברור מהן ההשלכות הבריאותיות של שאריות התרופות שנמצאו, אך יש מקום לדעתן לשפר את הטיהור כך שימנע זאת.

במחקר השתתפו 34 מתנדבים בריאים אשר חלקם אכלו במשך שבוע ירקות ופירות שהושקו בקולחין, ושבוע נוסף במיים ממקורות טבעיים. קבוצה נוספת אכלה פירות וירקות שהושקו ממיים ממקור טבעי ושבוע נוסף ממקורות לא ידועים. החוקרים מצאו כי בקבוצה שצרכה ירקות ופירות שהושקו במי קולחין נמצאו לאחר שבוע שאריות של תרופת הקרמזבפין בעוד שבקבוצת הביקורת לא נמצאו שאריות כאלה. בכתבה ב”הארץ” המדווחת על המחקר מוצגת גם תגובת משרד הבריאות לממצאים:  “על סמך תוצאות המחקר עשה שירות המזון במשרד הערכת חשיפה והערכת סיכונים מלאה לגבי ההשלכות הבריאותיות האפשריות. גם תחת תנאי החמרה של מספר סדרי גודל נמצא, כי החשיפה המרבית לקרבמזיפין מתוצרת צמחית שהושקתה בקולחים נמוכה בכמה סדרי גודל מערך הADI (רמת הצריכה היומית של חומר שיכול להיצרך במהלך כל החיים בלי לגרום לנזק בריאותי). המשרד לא מוצא לנכון לשנות את מדיניות השימוש בקולחים. המשרד עוקב אחר המידע העדכני ביותר ועושה בדיקות יזומות. אם יימצא מידע חדש שיש בו כדי להצדיק שינוי מדיניות, המשרד יפעל בהתאם”.

Environ. Sci. Technol.,2016,50(8), pp 44764482

לכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה