מחקר נורבגי חדש בדק את הקשר בין אלכוהול לאי ספיקת לב ומצא כי צריכה של יותר מ- 3 ופחות מ- 6 משקאות בשבוע, עשויה להפחית את הסיכון לאי ספיקת לב.
מחקר חדש מטעם האוניברסיטה למגע וטכנולוגיה נורבגיה (NTNU), שפורסם ב- International Journal of Cardiology, ניתח את הקשר בין צריכת אלכוהול קלה עד בינונית לאי ספיקת לב (HF).
במחקר ניתחו החוקרים מידע ממחקר קוהורט נורווגי משנת 1995-97, שנעשה על 60,665 אנשים שאינם סובלים מאי ספיקת לב ודיווחו על צריכת האלכוהול שלהם. גורמים סוציו-דמוגרפיים, גורמי סיכון קרדיווסקולריים, והפרעות כרוניות שכיחות, הוערכו על-ידי שאלונים ו/או בדיקה קלינית.
הנחקרים היו במעקב לתקופה שהגיע בממוצע לאחר 11.2 ± 3.0 שנים. צריכת האלכוהול הממוצעת הייתה 2.95 ± 4.5 גרם ליום.
1588 מקרי אי ספיקת לב התרחשו במהלך תקופת המעקב, כאשר נמצא קשר הפוך בין אנשים עם צריכה נמוכה של אלכוהול ואי ספיקת לב. הסיכון לאי ספיקת לב היה נמוך יותר בקרב אנשים שצרכו יותר מ- 3 ופחות מ- 6 משקאות בשבוע. כאשר מחשבים את יחס הסיכון בחישוב מרובה משתנים בהשוואה של קטגוריה זו לקטגוריה של לא שותים, היה 0.67 (95% CI: 0.500.92).
שתיה של יותר מחמש פעמים בחודש הייתה קשורה לסיכון הנמוך ביותר לאי ספיקת לב. יחס סיכון מותאם, כשמשווים קבוצה זו לאנשים ששתו פחות מפעם בחודש, היה 0.83 (95% CI: 0.681.03). לא נמצא קשר מיוחד לסוג המשקה ולא לסיכונים מתחרים למוות מסיבות אחרות קשורות.
מסקנות המחקר הן שצריכה קלה עד בינונית של אלכוהול הייתה קשורה עם סיכון נמוך לאי ספיקת לב. מחקר זה מגיע בהמשך למחקר שנעשה בספטמבר 2015 ע”י אותה קבוצת חוקרים ופורסם ב- Journal of Internal Medicine, שמצא קשר דומה בין שתיה מתונה וסיכון נמוך להתקף לב.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!