תזונה בריאה עשויה לשפר איכות שינה (J Clin Sleep Med.)

תזונה דלת סיבים ועתירת שומן רוו וסוכר מלווה בשינה קלה, פחות מרעננת, עם יותר יקיצות, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהדורת חודש ינואר של כתב העת Journal of Clinical Sleep Medicine.

מדגם המחקר כלל 26 מבוגרים בעלי משקל תקין, בגילאי 30-45 שנים, שלא סבלו מהפרעות שינה ונוטרו במשך חמישה לילות במעבדת שינה, שהו תשע שעות במיטה בכל לילה מעשר בלילה עד שבע בבוקר. נתוני שינה אובייקטיביים נאספו כל לילה במהלך מעבדת השינה.

במהלך ארבעת הימים הראשונים, המשתתפים צרכו דיאטה מבוקרת, ביום החמישי, צריכת המזון נבחרה באופן עצמאי. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין צריכת המזון במהלך היום והשינה במהלך הלילה ביום החמישי.

מהתוצאות עולה כי משך השינה לא היה שונה משמעותית בימים בהם צרכו דיאטה מבוקרת, בהשוואה לימים בהם צרכו מזון שבחרו בעצמם. עם זאת, איכות השינה הייתה שונה, עם פחות שינה עמוקה בגל איטי וזמן רב יותר שנדרש להירדם לאחר היום בו אכלו כרצונם.

מהערכת מוצרי המזון שאכלו עלה כי צריכת סיבים רבה יותר ניבאה שינה קלה מאוד ויותר שינת גל איטי. אחוז האנרגיה משומן רווי ניבא פחות שינה בגל איטי ואחוז אנרגיה גבוה יותר מסוכר ופחמימות אחרות לווה ביקיצות תדירות יותר.

ממצאים אלו חשובים מאחר וכיום אין נתונים רבים אודות חשיבות תזונה על השינה ואין המלצות תזונתיות להקלה על הפרעות שינה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מממצאי המחקר עולה כי איכות השינה מושפעת מהרגלי התזונה, עם חשיבות רבה לשומן רווי וסיבים.

J Clin Sleep Med. 2016;12:19-24

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה