חיסון כנגד שפעת מספק הגנה ממושכת (מתוך כנס ה-ICEID)

חיסון כנגד שפעת עשוי לספק הגנה למשך שישה חודשים ולכסות את כל עונת השפעת, משך הגנה ארוך יותר מכפי שתואר במחקרים קודמים, עם הפחתת אשפוזים של ילדים, כך עולה משני מחקרים חדשים, שהוצגו במהלך כנס ה-International Conference on Emerging Infectious Diseases.

ב-60% מהמשתתפים תועדה הגנה לאחר 91-180 ימים מקבלת החיסון. עם זאת, לאחר 180 ימים נרשמה ירידה משמעותית בתועלת של החיסון, עם ערכים של 11%.

מאחר והתחלת עונת השפעת משתנה משנה לשנה, קשה לקבוע מהו המועד הטוב ביותר למתן החיסון. מנתוני המחקר עולה כי חיסון מוקדם כנגד שפעת מספק את ההגנה הטובה ביותר.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות משתתפים לא-מאושפזים, עם איסוף מידע במהלך ארבע עונות שפעת 2010/11 עד 2013/14. נתוני מעקב שימשו להערכת התועלת של החיסון, תוך התייחסות לגיל, עונה קלנדרית ועונת שפעת.

מבין 1,720 משתתפים, 75% היו מתחת לגיל 25 שנים ו-55% היו נשים. נתונים מלאים היו זמינים אודות 1,522 משתתפים. מהנתונים עלה כי תועלת החיסון נעה בין 40-69%, בתלות בעונת השפעת.

במחקר השני מצאו חוקרים כי חיסון ילדים כנגד שפעת לווה בירידה בשיעור אשפוזים של ילדים, ובאופן עקיף השפיע גם על שיעור האשפוזים של מבוגרים (אך הקשר הנ”ל היה חלש יותר).

שיעורי חיסון ילדים כנגד שפעת עלו מ-0% בשנת 2000 לכ-52% בשנת 2012, בהתאם לעדכון ההמלצות לחיסון ילדים מתחת לגיל חמש שנים. עם זאת, הנתונים הצביעו על הבדלים בשיעור החיסונים בין מדינות שונות.

מתן החיסון הפחית משמעותית את שיעור האשפוזים עקב דלקת ריאות, שפעת, מחלת ריאות ומחלות סירקולטוריות באלו בגילאי 19 שנים ומטה. במבוגרים בגילאי 20-49 שנים, נרשמה ירידה בשיעור האשפוזים עקב שפעת, בדומה להשפעות העקיפו של החיסון. עם זאת, המגמות היו פחות עקביות במשתתפים מבוגרם יותר.

מהנתונים עולה כי תכנית חיסון ילדים כנגד שפעת הינה יעילה בהפחתת היקף המקרים של שפעת בקרב ילדים ולכן, יש לעודד מתן חיסונים לאוכלוסיה זו.

מתוך כנס ה-ICEID

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    הופעה מוקדמת של סרטן מעי גס ורקטום אינה מחייבת מעקב הדוק יותר (Clin Gastro & Hepatol)

    בהשוואה לחולים עם אבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בגיל אופייני, באלו עם הופעה מוקדמת של המחלה הממארת לא תועד סיכון מוגבר למחלה מתקדמת ולכן אין צורך בבדיקות קולונוסקופיה תדירות יותר בהשוואה להמלצות בהנחיות הנוכחיות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות העלייה בהיארעות הופעה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה