משפחה

רמות טרופונין T גבוהות בקרב חולי סוכרת סוג 2 ומחלת לב איסכמית יציבה מהוות גורם חיזוי למוות קרדיווסקולרי, אוטם ושבץ (NEJM)

רמות טרופונין T קרדיאלי היוו גורם חיזוי בלתי תלוי לתמותה קרדיווסקולרית, אוטם שריר הלב (MI) ושבץ בקרב מטופלים עם סוכרת סוג 2 ותעוקת חזה יציבה, כך עולה ממחקר חדש המתפרסם היום ב-NEJM.

החוקרים מציינים ברקע כי ריכוזי טרופונין משמשים לזיהוי מטופלים העשויים להנות מרהוסקולאריזציה דחופה בשל אירוע כלילי חד. החוקרים שיערו שנתון זה עשוי להיות שימושי גם במטופלים עם מחלת לב איסכמית יציבה לצורך זיהוי אלה הנמצאים בסיכון גבוה לאירועים קרדיווסקולרי ים ואשר עשויים גם להנות מרהסקולריזציה כלילית מידית.

החוקרים מדדו את רמות הטרופונין T ברמת רגישות גבוהה ב-2,285 מטופלים אשר סבלו גם מסוכרת סוג 2 וגם ממחלת לב כלילית יציבה ואשר נכללו במחקר ה-Bypass Angioplasty Revascularization Investigation in Type 2 Diabetes .

החוקרים בחנו את הקשר בין ריכוזי טרופונין T ויעד משול של תמותה קרדיווסקולרית, MI , או שבץ. נעשתה הערכה אם הקצאה אקראית לרהוסקולריזציה מיידית תפחית את שיעור ההגעה ליעד המחקר במטופלים עם רמות לא תקינות של טרופונין T (מעל 14 נ”ג/ליטר) , בהשוואה לאלה עם רמות טרופונין T נורמליות. (מתחת ל-14 נ”ג/ליטר) .

החוקרים מדווחים כי מבין 2,285 המטופלים, 99.6% היו עם רמות  ניתנות לבדיקה (מעל 3 נ”ג/ליטר) של טרופונין T ו-897 (39.3%) היו עם ריכוזי טרופונין T לא תקינות בתחילת המחקר .

השיעור ה-5 שנתי של הגעה ליעד המחקר היה 27.1% מבין המטופלים שהיו עם רמות לא תקינות של טרופונין T בתחילת המחקר, בהשוואה ל-12.9% מבין אלו עם ריכוזים תקינים.

במודל שהיה מותאם לגורמי סיכון קרדיווקולריים, חומרת סוכרת, חריגות אלקטרוקרדיוגרפיות, ואנטומיה קורונרית – יחס הסיכון להגעה ליעד המשולב היה 1.85 (בטווח 1.48-2.32, P<0.001 ) באלה עם רמות טרופונין T מוגברות.

מבין המטופלים עם רמות לא תקינות של טרופונין T , הקצאה אקראית לרהוסקולריזציה מיידית, בהשוואה לטיפול מדיקלי בלבד, לא הובילה לירידה מובהקת בשיעור ההגעה ליעד המחקר (סיכון יחסי 0.96, בטווח 0.74-1.25) .

החוקרים מסכמים כי ריכוזי טרופונין T מהווים גורם חיזוי בלתי תלוי לתמותה מסיבה קרדיווסקולרית, MI , או שבץ במטופלים עם מחלה כלילית איסכמית יציבה וסוכרת סוג 2.  עם זאת, רמות טרופונין T של מעל 14 נ”ג / ליטר לא זיהו תת קבוצה של מטופלים שעשויה להפיק תועלת מביצוע מיידי של רהוסקולריזציה.

N Engl J Med 2015; 373:610-620

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית בשעות הערב טובה יותר להפחתת רמות סוכר בדם (Obesity)

    פעילות גופנית המבוצעת בעיקרה בשעות הערב מלווה ברמות סוכר נמוכות יותר במבוגרים בעלי אורח חיים יושבני עם עודף-משקל או השמנת-יתר, בפרט באלו עם הפרעה במשק הסוכר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obesity. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אימונים גופניים בשעות אחר הצהריים והערב משפרים א משק הסוכר במבוגרים עם עודף-משקל או השמנת-יתר, אך […]

  • תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    תוצאות מבטיחות לטיפול התחלתי משולש בחולים עם סוכרת מסוג 2 (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    טיפול משולש הכולל מטפורמין, Dapagliflozin ו-Saxagliptin מהווה גישת טיפול יעילה ובטוחה לחולים עם סוכרת מסוג 2 שלא קיבלו טיפול תרופתי קודם, בהשוואה להגברת עצימות הטיפול, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ההנחיות הנוכחיות ממליצות על טיפול משולב מוקדם להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת ומניעת אינרציה קלינית בחולים עם סוכרת מסוג 2. […]

  • רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    רמות AMH בגיל צעיר מנבאות תסמיני מנופאוזה בגיל מבוגר (Menopause)

    במאמר שפורסם בכתב העת Menopause מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי רמות AMH (או Anti-Mullerian Hormone) נמוכות יותר בשנות ה-30 לחייהן מלווה בהופעה מוקדמת יותר של מנופאוזה ושכיחות גבוהה יותר של יובש נרתיקי, אך פחות תסמינים פסיכולוגיים לאחר למעלה מעשור. מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין רמות AMH בנשים הרות באמצע […]

  • טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    טיפול ב-Faricimab הדגים יעילות דומה ל-Aflibercept כנגד בצקת מקולארית סוכרתית בדרגה חמורה (Ophthalmology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Ophthalmology עולה כי Faricimab דומה ביעילותו ל-Aflibercept בשיפור חדות הראיה בחולים עם בצקת מקולארית סוכרתית עם חדות ראיה התחלתית של 20/50, או גרוע יותר. הטיפול ב- Faricimab לווה גם בירידה בעובי הרשתית והשיג תוצאות אלו עם מספר זריקות קטן יותר. החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של נתונים משני מחקרים להשוואת Faricimab, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה