האם טיפול ב-Aflibercept עדיף על פוטוקואגולציה בטיפול בבצקת מקולארית? (Ophthalmology)

במאמר שפורסם בכתב העת Ophthalmology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר VIBRANT מהם עולה כי טיפול חודשי בזריקה לתוך הזגוגית של Aflibercept מביא לתועלת גדולה יותר משמעותית וירידה בעובי הרשתית המרכזית לאחר 24 שבועות, בהשוואה לטיפול פוטוקואגולציה (לייזר) בעיניים עם בצקת מקולארית לאחר BRVO (Branch Retinal Vein Occlusion).

מדובר במחקר אקראי שנמשך 24 שבועות, עם קבוצת ביקורת פעילה, בשלב 3, להשוואת טיפול לתוך הזגוגית ב- Afliberceptובין פוטוקואגולציה (Grid Laser Photocoagulation) לטיפול בבצקת מקולארית לאחר BRVO.

החולים טופלו ב- Aflibercept במינון 2 מ”ג כל ארבעה שבועות או פוטוקואגולציה שבוצעה בתחילת המחקר ושוב לאחר 12-20 שבועות, לפי ההתוויות שהוגדרו בתחילת הדרך. לאחר השלמת המחקר הותר לכל משתתפים באחת הקבוצות לעבור לקבוצה השניה.

90 חולים נכללו בקבוצת הטיפול ב- Aflibercept ו-92 חולים נכללו בקבוצת טיפול בלייזר.

התוצא העיקרי הוגדר כעליה של 15 אותיות ומעלה בסולם ETDRS, שתואר ב-53% מהעיניים שטופלו ב- Aflibercept ו-27% מהעיניים שטופלו בלייזר. בהשוואה לקבוצת הטיפול בלייזר, באלו שטופלו ב- Aflibercept תועדו תוצאות טובות יותר משמעותית בזמן הממוצע עד לעליה ממושכת בראיה, בשיעור העיניים בהם חל שינוי משמעותי בראיה, בשינוי הממוצע בחדות הראיה המתוקנת הטובה ביותר בהשוואה לתחילת המחקר ובשינוי בעובי שכבת הרשתית המרכזית מתחילת המחקר. לא תוארו הבדלים משמעותיים במדד National Eye Institute 25-Item Visual Function Questionnaire.

לפחות אירוע חריג עיני אחת תועד ב-37% מהחולים בקבוצת הטיפול התרופתי וב-27% מהחולים בקבוצת הטיפול בלייזר. האירוע החריג הנפוץ ביותר בקבוצת הטיפול התרופתי כלל דימום תת-לחמיתי (20%); בקבוצת הטיפול בלייזר מדובר היה בכאב עיני (5%). שלוש עיניים, כולן בקבוצת הטיפול בלייזר, פיתחו ניאו-וסקולריזציה. בעין אחת בקבוצת הטיפול ב- Aflibercept התפתח קטרקט טראומטי עקב הזריקה לתוך הזגוגית.

Ophthalmology. 2015;122:538-544

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    אבחנה מבדלת בין גלאוקומה ללחץ על הכיאסמה באמצעות OCT, פרופ' מרדכי רוזנר

    בחולים עם גידולים היוצרים לחץ על הכיאסמה, המנבא המשמעותי ביותר לתוצאות טובות מבחינת הראייה הינו ניתוח בשלב מוקדם. החולים עשויים לא להיות מודעים למצב התחלתי של לחץ על הכיאסמה עד לשלב מתקדם יותר בו איבוד השדה עמוק או מגיע למרכז. גם במרפאת גלאוקומה בה מבצעים מעקב של שדה הראייה  קיימת סכנה של אבחנה מאוחרת של […]

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה