טיפול בחסמי ביתא אינו מעלה את שיעור האשפוזים החוזרים בתוך חודש בחולים עם אי-ספיקת לב סיסטולית (Am J Med)

בחולים מבוגרים עם אי-ספיקת לב ומקטע פליטה ירוד של חדר שמאל שאושפזו בשל החמרה חדה והחלו בטיפול בחסמי ביתא בעת שחרורם לא תועדה עליה בשיעור האשפוזים החוזרים בתוך שלושים ימים, בהשוואה לאלו שלא טופלו בתרופות אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש דצמבר בכתב העת American Journal of Medicine.

יתרה מזאת, שיעורי ההישרדות לאחר ארבע שנים היו טובים יותר, וכך גם שיעורי ההישרדות לאחר 30 ימים היו טובים יותר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עד כה, למרות שטיפול בחסמי ביתא מפחית מקרי תמותה לבבית פתאומית ותמותה עקב כשלון המשאבה בטווח הארוך בחולים עם אי-ספיקת לב, לא ידוע אם ההשפעה היונוטרופית השלילית תוביל לאשפוזים חוזרים לבית החולים. מהמחקר הנוכחי עולה כי בחולים עם אי-ספיקת לב טיפול בחסמי ביתא מביא להפחתת שיעורי תמותה לאחר 30 ימים בהיקף של 50-60%.

להערכת ההשפעה של טיפול בחסמי ביתא בעת השחרור מבית החולים על שיעור האשפוזים החוזרים מכל-סיבה לאחר שלושים ימים, החוקרים זיהו 3,067 חולים שבין השנים 1988-2001 שוחררו מ-106 בתי חולים באלבמה עם אבחנה של אי-ספיקת לב ומקטע פליטה נמוך מ-45%. מבין אלו, 2202 (72%) לא טופלו בחסמי ביתא בעת האשפוז לבית החולים. מיעוט מהחולים (17%) שוחררו בהמשך עם מרשם לטיפול בחסמי ביתא.

החוקרים התאימו בין 380 חולים שטופלו בחסמי ביתא ובין 380 חולים שלא טופלו בתרופות, בהתאם ל-36 מאפיינים בסיסיים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 73 שנים, 44% היו נשים. שלושים ימים לאחר השחרור מבית החולים, לא זוהה קשר בין טיפול בחסמי ביתא ובין עליה בשיעור האשפוזים החוזרים מכל-סיבה או אשפוזין חוזרים עקב אי-ספיקת לב לאחר 30 ימים, אך הטיפול לווה בירידה משמעותית בשיעורי התמותה.

ארבע שנים לאחר השחרור מבית החולים, באלו שטופלו בחסמי ביתא תועדו שיעורי תמותה נמוכים משמעותית (יחס סיכון של 0.81), אך ללא הבדל בשיעור האשפוזים החוזרים מכל-סיה (יחס סיכון של 0.89).

החוקרים מסכמים וכותבים כי במבוגרים מאושפזים עם אי-ספיקת לב סיסטולית, טיפול בחסמי ביתא בעת השחרור מבית החולים מלווה בירידה בשיעורי תמותה מכל-סיבה לאחר 30 ימים ובשיעורי תמותה או אשפוזים חוזרים לאחר ארבע שנים, ללא עליה בשיעור אשפוזים חוזרים לאחר 30 ימים.

Am J Med 2015

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה