תרגול במציאות וירטואלית: טיפול אפשרי לילדים הסובלים ב-DCD (ה- J Child Neurol)

 מאת מערכת e-Med

הפרעת קואורדינציה התפחותית (Developmental Co-ordination Disorder – DCD) משפיעה על כ-5% מהילדים והיא מאופיינת בקושי של הלוקים בה לתיאום מוטורי ולתפקודי מוטוריקה עדינה. DCD קשורה כנראה לתפקוד המח הקטן (הצרבלום) ודורשת התערבות טיפולית; להפרעה יש השלכות חברתיות, רגשיות ואקדמיות על הילדים, שרבים מהם בעלי אינטליגנציה גבוהה.

לפי מחקר חדש, ילדים עם DCD, המכונה גם "הפרעה נסתרת", בגלל שהילדים הלוקים בה מוצאים לעתים קרובות דרכים להסתיר את הבעיות המוטוריות המלוות אותה (כמו למשל רכיסת חולצה, כתיבה ושאר פעולות שקשורות למוטוריקה עדינה וייזום תנועה), יוכלו להעזר ולהגיב לטכניקות של מציאות וירטואלית: החוקרים הציעו שיטה לאימון פעולות מוטריות עדינות בילדים, על ידי שימוש בטכנולוגיה מציאות וירטואלית תחושתית המסייעת לילדים עם להתמודד עם הקשיים הללו. תוצאות המחקר הראו שעם תרגול נכון, צומצמו הפערים בין ילדים הלוקים בהפרעה לילדים ללא ההפרעה.

במחקר נכללו שמונה ילדים בני שבע ושמונה עם DCD, שלמשך 20 דקות בשבוע עבדו עם קונסולת מציאות וירטואלית בתלת מימד (PHANTOM Omni). הילדים אחזו בעט סטילוס שחובר לרובוט. שיפור יכולות המוטוריקה העדינה נעשה בעזרת משחק בו חזרו על צורה תלת מימדית באוויר, לפי התצוגה על המסך שלפניהם. מטרת המשחק היתה להתחרות במחשב, בדרגת קושי עולה, לאורך מסלול שהתווה על המסך. המשחק איפשר גם חיווי תחושתי שהשתנה לאורך המסלול.

לאחר כשישה שבועות של תרגול מצאו החוקרים כי לא היה כמעט הבדל ביכולת מילוי המשימה בין הקבוצה שסבלה מ-DCD לעומת קבוצת ילדים עם התפתחות תקינה. החוקרים מציינים כי חל שיפור גם ביכולת הכתיבה ביד של המשתתפים, לפחות בטווח הקצר.

לידיעה במדסקייפ

לאבסטרקט ב- Journal of Child Neurology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה