משפחה

האם שתיית תה ירוק מפחיתה את הסיכון לדיכאון בקשישים? (Am J Clin Nutr)

צריכה תדירה של תה ירוק מלווה בשכיחות נמוכה יותר של תסמינים דיכאוניים בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת דצמבר של American Journal of Clinical Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לתה ירוק יתרונות רבים (למשל, תגובה נגד-דחק והשפעה אנטי-דלקתית) על בריאות האדם. למרות שייתכן ופונקציות אלו קשורות בהתפתחות והתקדמות תסמינים דיכאוניים, לא נערכו מחקרים להערכת הקשר בין צריכת תה ירוק ובין תסמינים דיכאוניים בקשישים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את הקשר בין צריכת תה ירוק ובין תסמינים דיכאוניים ב-1058 מבוגרים יפנים, בגיל 70 ומעלה, שצרכו לעיתים קרובות תה ירוק. שאלון למילוי עצמי שימש להערכת צריכת תה ירוק. מדד Geriatric Depression Scale שימש להערכת תסמינים דיכאוניים, עם ערך סף של 11 נקודות המעיד על תסמינים דיכאוניים קלים וחמורים, וערך סף של 14 נקודות המעיד על תסמינים דיכאוניים חמורים. טיפול בנוגדי-דיכאון שימש גם כן כעדות לתסמינים דיכאוניים.

במדגם זה, 34.1% מהמשתתפים סבלו מתסמינים דיכאוניים קלים וחמורים, ו-20.2% סבלו מתסמינים דיכאוניים חמורים. בהשוואה לצריכה של כוס תה ירוק אחד ביום, או פחות, יחס הסיכויים לתסמינים דיכאוניים קלים וחמורים עמד על 0.96 עם צריכה של 2-3 כוסות תה ביום (95% CI = 0.66-1.42) ו-0.56 עם צריכה של 4 כוסות תה ירוק ביום, או יותר (95% CI = 0.39-0.81,  p=0.001), לאחר תקנון לערפלנים. קשרים דומים זוהו עם תסמינים דיכאוניים חמורים.

החוקרים טוענים כי צריכת תה ירוק בתדירות גבוהה לוותה בשכיחות נמוכה יותר של תסמינים דיכאוניים בקשישים מהקהילה.

מגבלות המחקר כוללות מבנה מחקר חתך, שאינו מאפשר לקבוע סיבתיות; אפשרות לערפלנים; העדר נתונים על מצבים פסיכיאטריים, תסמינים או טיפולים. בנוסף, המשתתפים היו פעילים ובריאים יותר, בהשוואה לאלו שלא נכללו במחקר, ומדד Geriatric Depression Scale לא נועד לקביעת אבחנה קלינית של אירועי דיכאון.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהמחקר הנוכחי עולה קשר מובהק בין צריכה רבה של תה ירוק (כפי שנקבע לפי שאלון למילוי עצמי) ובין שכיחות נמוכה יותר של תסמינים דיכאוניים בקשישים מהקהילה. מכאן עולה האפשרות כי תה ירוק עשוי למנוע הופעת תסמינים דיכאוניים. החוקרים קוראים לערוך מחקרים נוספים בנושא.

Am J Clin Nutr. 2009;90:1615-1622

לידיעה במדסקייפ


רוצים להביע את דעתכם? בואו להשתתף בדיון בפורום e-med.healthclub

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה