משפחה

השוואה בין יעילות Ezetimibe/Simvastatin ו-Atorvastatin בהורדת רמות LDL-C (מתוך Mayo Clin Proc)

ממחקר חדש עולה כי יתרונות הטיפול ב-Ezetimibe/Simvastatin על רמת השומנים בדם, טובים יותר, בהשוואה לטיפול ב-Atorvastatin בלבד, בחולי סוכרת מסוג 2 והיפרכולסטרלמיה.

במחקר הרב-מרכזי, השוו החוקרים את יעילות ובטיחות המינונים ההתחלתיים והמינון השני של Ezetimibe/Simvastatin ו-Atorvastatin בחולי סוכרת מסוג 2 והיפרכולסטרלמיה.

1222 מבוגרים חולקו למינון ההתחלתי המומלץ של Ezetimibe/Simvastatin (10/20 מ”ג ביום), לעומת Atorvastatin (10 מ”ג ביום או 20 מ”ג ביום), או המינון השני בגובהו של Ezetimibe/Simvastatin (10/40 מ”ג ביום) לעומת Atorvastatin (40 מ”ג ביום). הטיפול ניתן כל יום למשך 6 שבועות.

מדד היעילות העיקרי היה אחוז השינוי מהתחלת המחקר ברמות LDL-Cholesterol. המדד המשני היה שיעור המטופלים שהגיעו לרמות LDL-C נמוכות מ-70 מ”ג לד”ל.

מדדי יעילות אחרים כללו את שיעור המטופלים שהשיגו רמות LDL-C נמוכות מ-100 מ”ג לד”ל, אחוז השינוי ברמת הכולסטרול הכללי, HDL, non-HDL ורמת טריגליצרידים, והשינויים במדדי CRP (C-Reactive Protein).

חולים שטופלו ב- Ezetimibe/Simvastatin, במינון 10/20 מ”ג ביום השיגו ירידה ממוצעת גבוהה יותר באופן משמעותי ברמות LDL-C (53.6%-) בהשוואה למטופלי Atorvastatin, 10 מ”ג ביום (38.3%-,  p<0.001) או 20 מ”ג ביום (44.6%-,  p<0.001).

ירידות גדולות יותר באופן משמעותי זוהו גם בחולים שטופלו במינון גבוה יותר של Ezetimibe/Simvastatin, 10/40 מ”ג ביום (57.6%-) בהשוואה למינון גבוה יותר של Atorvastatin, 40 מ”ג (50.9%-,  p<0.001).

Ezetimibe/Simvastatin היה עדיף על פני Atrovastatin גם בהשגת רמות LDL נמוכות מ-70 מ”ג לד”ל ו-100 מ”ג לד”ל.

בהשוואה ל-Atorvastatin, טיפול ב- Ezetimibe/Simvastatin הביא לעליה גדולה יותר במדדי HDL. טיפול ב- Ezetimibe/Simvastatin היה עדיף גם בהורדת רמות הכולסטרול הכללי ו-non-HDL.

Ezetimibe/Simvastatin במינון 10/20 מ”ג ביום, הביא לירידה משמעותית יותר ברמות CRP וטריגליצרידים, בהשוואה ל-Atorvastatin, במינון 10 מ”ג ביום (p=0.02). במינון השני, הירידה ברמות CRP ורמות טריגליצרידים היתה דומה.

לא זוהו הבדלים משמעותיים בתופעות הלוואי הקליניות או המעבדתיות בין מטופלי Ezetimibe/Simvastatin ומטופלי Atorvastatin.

לסיכום, טיפול ב- Ezetimibe/Simvastatin היה עדיף על טיפול ב-Atorvastatin בהורדת רמות LDL-C, הן במינון ההתחלתי המומלץ והן במינון השני בגובהו, בחולי סוכרת מסוג 2 עם היפרכולסטרלמיה.

Mayo Clin Proc 2006;81:1579-1588.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    שאלות טיפוליות במטופל הסוכרתי בגיל השלישי - מפגש 1 - היפוגליקמיה

    לפניכם מפגש ראשון מתוך סדרת מפגשים מטעם האיגוד הגריאטרי בנושא הטיפול במטופל הסוכרתי בגיל השלישי. בכל פרק מתייחסות ד”ר דבי שפירא וד”ר ליאת ברזילי־יוסף לנושא מעשי וחשוב לעבודה היומיומית עם מטופלים אלו, בעזרת דיון במקרים, הצגת מחקרים קליניים והניסיון הקליני הרחב. המפגש הראשון עוסק בהיפוגליקמיה. לסדרת המפגשים לחצו כאן סדרת המפגשים בחסות חברת נובו נורדיסק

  • הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    הפחתת משקל עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות ממאירויות משנית להשמנה (מתוך כנס ה-ADA)

    במבוגרים עם השמנת-יתר המצליחים לרדת במשקל גופם נרשמה ירידה בסיכון להתפתחות ממאירויות על-רקע השמנה, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך כנס ה-American Diabetes Association. החוקרים השלימו מחקר תצפיתי, רטרוספקטיבי, שכלל נתונים אודות 105,472 מבוגרים עם השמנה ובחנו את הרשומות הרפואיות הממוחשבות ממרפאת קליבלנד בין 2000 עד 2022. נתוני מדד מסת גוף נאספו אודות כל משתתף והחוקרים […]

  • טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב-Fenofibrate עשוי להאט התקדמות מחלה עינית סוכרתית (NEJM Evid)

    טיפול ב- Fenofibrate מלווה בירידה משמעותית בסיכון להתקדמות מקולופתיה ורטינופתיה סוכרתית, כך עולה מתוצאות מחקר LENS (או Lowering Events in Non-proliferative Retinopathy in Scotland) שהוצגו במהלך כנס ה-American Diabetes Association ופורסמו במקביל ב-NEJM Evidence. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי רטינופתיה סוכרתית הינה האחד מחמשת הגורמים המובילים לאובדן ראיה ברחבי העולם והגורם השני במבוגרים בגיל העבודה […]

  • שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה שכיחות גבוהה של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם אבחנה של היפראלדוסטרוניזם ראשוני, כאשר זוהה קשר הדוק בין הפרעת הנשימה בשינה ובין היפרפילטרציה כלייתית. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השכיחות של דום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם היפראלדוסטרוניזם ראשוני ולהעריך את […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    משלב פעילות גופנית עם Liraglutide עשוי לסייע בשימור איכות העצם במהלך ירידה במשקל (JAMA Netw Open)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open עולה כי משלב פעילות גופנית עם טיפול ב-Liraglutide מהווה גישה יעילה להפחתת משקל המשמרת את צפיפות העצם באתרים בעלי חשיבות קלינית. החוקרים מדנמרק השלימו ניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי קודם שכלל 195 חולים (גיל ממוצע של 42.82 שנים) עם השמנת-יתר וללא סוכר, אשר קיבלו טיפול להפחתת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה