ה”ארץ” מפרסם היום במסגרת סדרת כתבות תחקיר רשימה המתמקדת ביוגורטים. אלה כידוע הפכו למוצר מאוד פופולארי, גם מכיוון שהציבור מאמין שמדובר במזון טבעי התורם לבריאות. ע”פ כתבת התחקיר, היוגורט התעשייתי שאנו רוכשים במדפי רשתות המזון, די רחוק מהיוגורט הטבעי של פעם מבחינת הרכיבים הטבעיים ותהליך הייצור. גם לגבי היוגורטים הפרוביוטיים מעוררת הכתבה שאלה באשר ליכולת ה”חיידקים הטובים” לשרוד בתהליך הייצור.
הערת המערכת: בסופו של דבר לא לגמרי ברור מהכתבה אם היוגורטים, הטעימים להפליא, אכן תורמים לבריאותנו, או חלילה מזיקים. נראה שמחקר קליני רציני שיבחן זאת מתבקש, וענקיות יצרני המזון בהחלט צריכות ויכולות ל”הרים” מחקרים כאלה. צריך אולי דחיפה קטנה של רשויות הבריאות שתגביל פירסומים המציגים יתרונות בריאותיים (הגם שאינם מתיימרים לרפא מחלות), הגנה מפני תחלואה, וכד’ – עד שלא יוצגו מחקרים הבוחנים את אותם מוצרים שרובנו אוכלים בהנאה מידי בוקר או ערב…
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!