האם קפה מוריד את הסיכון לסוכרת מסוג 2? (Diabetes Care.)

ממחקר פרוספקטיבי גדול, עולה כי צריכת קפה מורידה ב-60% את הסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו שאינם שותים קפה. מספר מחקרים שפורסמו לאחרונה מצאו ירידה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 בעקבות קפה.

מטרת המחקר הנוכחי היתה לבחון את הקשר בין צריכת קפה והיארעות סוכרת, בהתבסס על מבחני העמסת סוכר (OGTT), ולבחון את הרגלי שתיית הקפה באלו עם הפרעה במטבוליזם של גלוקוז, בנפרד מאלו עם רמות סוכר תקינות בתחילת המחקר.

מ-1984-1987, עד 1992-1996, החוקרים עקבו אחר 910 מבוגרים בגיל 50 ומעלה, ללא סוכרת בתחילת המחקר, 8 שנים לאחר הערכת צריכת קפה.

בהשוואה למשתתפים שלא שתו קפה מעולם, באלו שנהגו לשתות קפה, בעבר או בהווה, נרשמה ירידה בסיכון להיארעות סוכרת (OR=0.38, 95% CI = 0.17-0.87,   ו-OR=0.36, 95% CI = 0.19-0.68, בהתאמה). גם בקרב 317 המשתתפים עם הפרעה ברמות סוכר בתחילת המחקר, ונהגו לשתות קפה בהווה או בעבר, נרשמה ירידה בסיכון להיארעות סוכרת (OR=0.31, 95% CI = 0.11-0.87    ו-OR=0.36,  95% CI = 0.16-0.83, בהתאמה).

ממצאי המחקר מאשררים את ההשפעות המגנות של קפאין, כנגד היארעות סוכרת, ומרחיבים את הממצאים לשקף את היארעות הסוכרת על-פי מבחני OGTT, בלא-תלות במספר ערפלנים אפשריים. כמות הקפה הנצרכת ביום (שנות כוסות), לא ניבאו את הסיכון לסוכרת.

מגבלות המחקר כוללות משתתפים ממעמד הביניים, אוכלוסייה לבנה המגבילה את היכולת להכליל את התוצאות, הטיית הישרדות אפשרית, וצריכת קפה המבוססת על דיווח עצמי, ומיועדת להטיית זיכרון.

לאור השכיחות העולה של השמנת-יתר, IGT (Impaired Glucose Tolerance), וסוכרת, ולאור העובדה שמרבית המבוגרים בעולם המערבי צורכים קפה על-בסיס יומי, ליתרונות שתיית קפה עשויות להיות השפעות נרחבות.

Diabetes Care. 2006;29:2385-2390.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה