משפחה

כפפות אנטימיקרוביאליות מפחיתות זיהומים על-ידי חיידקים עמידים בבתי חולים

השימוש בכפפות אנטימיקרוביאליות ע”י הצוות הרפואי מפחית העברה של multi-drug resistant E.coli ושל methicillin-resistant Staphylococcocus aureus (MRSA) ב-90% לפחות, לאחר חשיפה ממושכת לפתוגנים, וב-100% לאחר חשיפה קצרה- כך דווח ע”י חוקרים מאוניברסיטת טקסס, בוועידה בנושא גורמים אנטימיקרוביאליים וכימותרפיה.

לדברי החוקרים, כפפות אנטימיקרוביאליות הראו במחקר יעילות רבה במניעת היצמדות חיידקים עמידים שמקורם בבי”ח, ועשויות להיות שימושיות מאוד במסגרת הרפואית. השימוש בכפפות אלה בתעשיית המזון יכול להוריד בצורה דומה את הסיכון להרעלת מזון.

החוקרים פיתחו ובדקו קומבינציה של חומרים מחטאים, שכללו צבע ירוק זוהר ו- chlorhexidine, ששימש לציפוי כפפות לטקס חד-פעמיות.

במסגרת המחקר הם השוו את כמות החיידקים, שנצמדו לכפפות המצופות, עם כמות החיידקים על הכפפות הלא-מצופות לאחר חשיפה קצרה וארוכה לפתוגנים אלו.

שני סוגי הכפפות עברו אינקובציה בפלזמה עם MRSA ו- multidrug-resistant E. Coli למשך 24 שעות ב- C º37, ולאחר מכן תורבתו. היצמדות החיידקים הייתה נמוכה ב-90% לפחות בכפפות המצופות, ביחס לכפפות הלא-מצופות.

בשלב הבא, הכפפות נחשפו לשני הפתוגנים בנפרד למשך דקה אחת, ולאחר מכן עברו ייבוש בטמפרטורת החדר למשך 30 שניות, 10 דקות, 30 דקות ושעה אחת. החוקרים מצאו, כי הרג מלא –100% של שני סוגי החיידקים התרחש בכפפות המצופות תוך 30 שניות בלבד.

מיליון מתוך 35 מיליון חולים, המאושפזים בארה”ב מדי שנה יפתחו זיהום שקשור לבתי חולים. המנגנון העיקרי להעברה בבתי חולים ידוע כמגיע מהצוות הרפואי אל החולים. בנוסף, זיהומים חיידקיים אחראים ל-30% מכל המקרים של הרעלות מזון מדי שנה; 325,000 מחולים אלה דורשים אשפוז וכ-5,000 מהם מתים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה