משפחה

האם טיפול ב- PVI יעיל יותר מאבלציה של AV Node וקוצב ביונטריקולרי במונחים של התקדמות AF ?

ממחקר שבדק חולי אי ספיקת לב (PABA CHF) ושהוצג בפגישה השנתית של Heart Rhythm Society , עולה כי שימוש ב-PVI (pulmonary vein antrum isolation) כטיפול ב-AF (atrial fibrillation) סימפטומטי בחולי HF (heart failure) לא רק מוריד את העול של AF וסימפטומי HF אלא גם יכול לעצור או להפוך את ההתקדמות של חומרת AF.

מחקר זה היה הראשון להשוות ישירות בין PVI ובין AVNA (atrioventricular node ablation) ו-BVP (biventricular pacing) בחולי HF עם AF העמיד לטיפול תרופתי. התוצאות הראשוניות של המחקר הדגימו כי חולים, שטופלו ב-PVI עתידים יותר להיות חופשיים מ-AF לאחר חצי שנה בהשוואה לאלה, שטופלו ב- AVNA/BVP, והם יותר עתידים להשיג שיפור בפרמטרי תפקוד ה-HF, כולל EF (ejection fraction), ניקוד הליכה למשך 6 דקות וניקוד של איכות החיים.

אך יתרונות PVI לא נגמרים שם. התוצאות, שהוצגו בפגישה האחרונה מראים, שחולים, שטופלו ב-PVI צפויים לחוות שיפור בחומרת AF (לעיתים קרובות יש הפיכה מ-AF קבוע ל-AF התקפי), בעוד שחולים המטופלים ב- AVNA/BVP עתידים לחוות הרעה בחומרת ה-AF. לשליש מהחולים בקבוצת ה-PVI היה AF קבוע בנקודת ההתחלה, אך לאחר 6 חודשי טיפול המספר ירד ל-4%. בקבוצת ה- AVNA/BVP ל-28% היה AF קבוע בנקודת ההתחלה והמספר עלה ל-62% לאחר 6 חודשי טיפול.

הממצאים מדגימים, ש-AF ממשיך להתקדם, כשחולים מטופלים על ידי AVNA/BVP, אך AF יכול לעבור רגרסיה בטיפול ב-PVI. למרות ש-PABA CHF הוא קבוצת מחקר קטנה, התוצאות מציעות, שאם רופאים שוקלים טיפול פולשני בחולי AF עם HF והם שוקלים את הסיכונים והיתרונות של AVNA/BVP לעומת אבלציית AF, יש כעת מידע חדש, המציע שאבלציית AF צריך להיות הצעד הראשון בטיפול.

במחקר השתתפו 58 חולים, שטופלו בעזרת AVNA/BVP או בעזרת PVI. לכל החולים היה HF בדרגה 2/3 עם EF שווה או נמוך מ-40% בשלושת החודשים האחרונים, AF סימפטומטי העמיד לטיפול תרופתי אנטי אריתמי והם היו על משטר תרופתי אופטימלי. המאפיינים בנקודת ההתחלה היו זהים בשתי זרועות המחקר. הגיל הממוצע היה 59 ,90% היו גברים, לרובם הייתה מחלת עורקים קורונרים ו-EF ממוצע בנקודת ההתחלה היה נמוך מ-30%. ל-2/3 היה AF התקפי בנקודת ההתחלה עם משך ממוצע של AF של 4 שנים. המעקב נעשה לאחר 3 חודשים ולאחר 6 חודשים. המעקב כלל מבחן הליכה ל-6 דקות, שאלון לגבי איכות חיים, הולטר ל-48 שעות ובדיקת אקו.

פרוצדורת ה-PVI בוצעה תחת אקו תוך קרדיאלי או בעזרת הדרכה אנגיוגרפית. פרוצדורת PVI נוספת אושרה באם הייתה הישנות AF לאחר חודשיים. פרוצדורת AVNA/BVP נעשתה בעזרת קתטר AVNA ואחריו השתלת ICD (implantable cardioverter defibrillator) עם יכולות BVP דרך ליד בחדר שמאל.

התוצאות היו דרמטיות. ל-86% מהנבדקים בקבוצת PVI היה חופש מ-AF לאחר חצי שנה עם או ללא טיפול תרופתי בהשוואה ל-0% בקבוצת AVNA/BVP. חופש מ-AF ומטיפול תרופתי לאחר 6 חודשים היה 68% בקבוצת PVI לעומת 0% בקבוצת AVNA/BVP.

החוקרים גם ניתחו מידע בנוגע להתקדמות ורגרסייה של AF. בנקודת ההתחלה ל-65% מחולי PVI היה AF התקפי ול-35% היה AF קבוע. הדבר השתנה משמעותית כאשר לאחר טיפול ב-PVI 10% הוגדרו כ-AF התקפי, 4% הוגדרו כ-AF קבוע ו-86% כחופשיים מ-AF.

בקבוצת AVNA/BVP ל-72% היה AF התקפי ול-36% היה AF קבוע בנקודת ההתחלה. לאחר 6 חודשי טיפול, ל-38% היה AF התקפי ול-62% היה AF קבוע. אף אחד מהחולים בקבוצה זו לא היה חופשי מ-AF. אף אחד מהמשתנים בנקודת ההתחלה לא ניבא התקדמות של AF בקבוצת AVNA/BVP.

לא היו סיבוכים משמעותים באף אחת מקבוצות המחקר ולא היה הבדל בשיעורי הסיבוכים. בקבוצת PVI היו 3 מקרים של דימום מינורי, אפיזודה אחת של בצקת ריאות ו-2 חולים, שפיתחו סטנוזיס PV א-סימפטומטי קל.

הסיבוכים בקבוצת AVNA/BVP כללו 2 מקרי דימום מינורי, מקרה אחד של בעיה במיקום של הליד ומקרה אחד של קיצוב סרעפתי.

AF לעיתים קרובות ממשיך להתקדם כשחולים מטופלים ב- AVNA/BVP, אך הוא עשוי לעברו רגרסייה בטיפול ב-PVI. חולים בקבוצת PVI הצליחו להשיג 86% של חופשיות מ-AF ושיפור גדול יותר ב-EF. כמו כן, לא היו הבדלים בשיעורי הסיבוכים בין 2 הקבוצות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים סביב הניתוח (J Arthroplasty)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Arthroplasty דווח על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ניתוח רובוטי להחלפה מלאה של מפרק הירך מלווה בעלויות טיפול גבוהות יותר וסיכון מוגבר לסיבוכים ניתוחיים, כולל שבר סביב מפרק תותב ועירויים, בהשוואה לניתוח קונבנציונאלי להחלפת מפרק הירך. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל נתונים אודות כ-1.2 מיליון חולים (גיל […]

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    מחלת כליות כרונית בשלב מתקדם מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים מבוגרים (Kidney Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת Kidney Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מבוגרים שלקחו חלק במחקר SPRINT, קצב פינוי גלומרולארי נמוך ללא אלבומינוריה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה, אך ללא סיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קיימת מחלוקת באשר לסיווג KDIGO (או Kidney Disease: Improving Global Outcomes) של מחלת […]

  • ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    ההשפעה של חשיפה תוך-רחמית לחסמי ביתא על התוצאות סביב הלידה בנשים עם מחלת לב (Int J Cardiol)

    בנשים עם היסטוריה של מחלת לב תועד קשר בין חשיפה אימהית לחסמי ביתא ובין הסיכון לסיבוכים סביב הלידה, כאשר Labetalol לווה בסיכון הנמוך ביותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון, בעוד שהממצאים תומכים בהמלצה להימנע משימוש ב-Atenolol. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסמי ביתא משמשות לעיתים קרובות בזמן הריון, בעיקר בנשים עם מחלת לב. תרופות אלו […]

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה