משפחה

האם טיפול אנטי פטרייתי לא משפיע על תאים דלקתיים ברינו-סינוסיטיס כרונית ? (מתוך Archives of Otolaryngology–Head and Neck Surgery)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של Archives of Otolaryngology–Head and Neck Surgery, עולה כי טיפול נזלי אנטי פטרייתי לא מוריד אקטוב תאי מסט או אאזנופילים בחולים עם רינו-סינוסיטיס כרונית. הדבר נכון אפילו, כשהטיפול יעיל באירדיקציית כל הפטריות הגלויות.

לא ברור בדיוק כיצד מתפתחת רינו-סינוסיטיס כרונית, אך יש עדות שלפטריות יש תפקיד. בעיקר תגובת תאי מסט ואאזנופילים למיקרובים אלה נחשבת כתורמת לפתוגנזה של רינו-סינוסיטיס כרונית.

במחקר הנוכחי החוקרים בדקו אם לטיפול בעזרת amphotericin B נזלי יש השפעה על מרקרי אקטוב של תאים נזליים ב-60 חולים עם רינו-סינוסיטיס כרונית ופוליפים נזליים. הנבדקים טופלו עם amphotericin B או עם סליין כביקורת למשך 8 שבועות.

הפטריות הוערכו על ידי תרבית ו-PCR של דגימות לבג’ נזליות, שנלקחו לפני ואחרי הטיפול. רמות ECP (eosinophil cationic protein זהו מרקר אקטוב אאזנופילים) ו- tryptase (מרקר של תא מסט) נמדדו על ידי fluorescent enzyme immunoassay.

לא נמצא קשר לפני ואחרי הטיפול בין מרקרי אקטוב תא וזיהוי פטריות. בלי קשר להצלחת הטיפול, לטיפול ב- amphotericin B לא היה השפעה על רמות ECP או על רמות tryptase.

החוקרים מסכמים כי התוצאות תומכות בכך, שלפטריות יש תפקיד של “צופה מהצד” ברינו-סינוסיטיס כרונית עם פוליפים נזליים.

Arch Otolaryngol Head Neck Surg 2006;132:743-747

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה