משפחה

האם בדיקת POC של אינפלואנזה בילדים מורידה את כמות בדיקות האבחון המקיפות ? (מתוך Archives of Pediatric and Adolescent Medicine)

ממחקר חדש, שפורסם במהדורת יולי של Archives of Pediatric and Adolescent Medicine, עולה כי בדיקת POC (Point-of-care) של אינפלואנזה בילדים מורידה את כמות בדיקות האבחון המקיפות.

עם ההתפתחות והשימוש בבדיקות POC מהירות של אינפלואנזה, החוקרים שיערו, שבדיקות אלה יכולות להשפיע על הטיפול בחולה על ידי ירידה בבדיקות אבחון לא הכרחיות, ירידה בשימוש באנטיביוטיקה ועליה בשימוש בחומרים אנטי וויראלים.

במחקר זה החוקרים העריכו את השימוש בבדיקה מהירה לאינפלואנזה בקרב ילדים לא מאושפזים, שהופיעו עם חום או עם סימפטומים נשימתיים אקוטיים תוך שימוש בתרבית וויראלית וב-PCR (polymerase chain reactions) על מנת לבדוק עם הילד חיובי או שלילי לאינפלואנזה. בגלל, שדיווחו על רגישות של בערך 75% לבדיקות המהירות של אינפלואנזה, החוקרים העריכו את הדיוק של בדיקת POC מהירה של אינפלואנזה והתייחסו לעובדה, שבדיקת אינפלואנזה מהירה עשויה לפספס חלק מהילדים, שיש להם זיהום באינפלואנזה.

ביחידה לטיפול נמרץ ילדים ובמרפאה לטיפול אקוטי בבית חולים לילדים, ילדים הצעירים מגיל 5 עם חום או עם סימפטומים נשימתיים אקוטיים במהלך שתי עונות של אינפלואנזה (2002-2004) חולקו רנדומלית לעבור או לא לעבור בדיקת POC מהירה לאינפלואנזה. לכל הילדים נלקחו תרביות מהפה ומהגרון לצורכי בדיקות מעבדה, ולקבוצת הבדיקה המהירה נלקחה תרבית נוספת מהאף לבדיקת אינפלואנזה QuickVue, שבוצעה על ידי האחיות. התוצאות הועברו מיידית לרופאים המטפלים.

תוצאות הבדיקה המהירה הושוו עם תוצאות התרבית הוויראלית או עם 2 בדיקות PCR לאינפלואנזה, והזמנת מבחן אבחון ומתן טיפול אנטיביוטי הושוו בין שתי הקבוצות.

במחקר השתתפו 468 ילדים, ב-88 מהילדים (19%) בקבוצת הביקורת, וב-51 (25%) מתוך 205 הילדים בקבוצת הבדיקה המהירה נמצא זיהום באינפלואנזה. לבדיקה המהירה הייתה רגישות של 82% וספציפיות של 99%. ביחידת הטיפול נמרץ, ל-31% מהילדים בקבוצת הבדיקה המהירה ו-51% מהילדים בקבוצת הביקורת היו הזמנות לבדיקות אבחון (P = .03). אך לא נמצא הבדל בהזמנת הבדיקות במרפאה או במתן טיפול אנטיביוטי במרפאה או ביחידה לטיפול נמרץ, והשימוש בחומרים אנטי וויראליים היה נמוך.

בדיקות POC לאינפלואנזה היו רגישות וספציפיות והיו קשורות לפחות בדיקות אבחון ביחידת טיפול נמרץ.

מגבלות המחקר כללו מידע על פקטורים, שיכולים להשפיע על הבדיקה, עוצמה לא מספיקה באוכלוסיית המחקר במרפאה לטיפול אקוטי בכדי לאבחן הבדל בכמות הזמנת בדיקות, השפעה משתנה של הבדיקה המהירה על ידי עונת האינפלואנזה ובין ההתחלה והסוף של כל עונה ואפקטים לא ידועים של שיעור החיסון לאינפלואנזה בילדים וכיסוי תקשורתי.

בדיקת אינפלואנזה מהירה יכולה לספק מידע לצורכי פיקוח על אינפלואנזה ולהשפיע על החלטות בריאות הציבור, כולל החלטה לסגור בתי ספר בעת התפרצויות גדולות. ביחד עם ההמלצות הנרחבות לחיסון ילדים לאינפלואנזה, זיהוי ילדים עם זיהום באינפלואנזה יכול להשפיע על הערך של חיסוני אינפלואנזה עבור הילד וחברי משפחתו. יש צורך בהערכה נוספת של השפעות בדיקת אינפלואנזה המהירה.

Arch Pediatr Adolesc Med. 2006;160:713-718

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה