משפחה

האם דיאטה עשירה במוצרי חלב דלי-שומן מונעת יתר לחץ-דם? (Hypertension)

ממחקר חדש עולה כי קיים קשר הפוך בין צריכה קבועה של חלב, גבינה ויוגורט דלי-שומן ובין שכיחות יתר לחץ-דם. מהמחקר, שפורסם בגליון אוגוסט של Hypertension, עולה כי צריכת מוצרי חלב דלי-שומן מורידה את לחץ הדם הסיסטולי, אך לא את לחץ הדם הדיאסטולי.

מחקרים קודמים שבחנו את השפעת מוצרי חלב על לחץ הדם העלו תוצאות בלתי-עקביות.

החוקרים בחנו את השפעות מוצרי חלב, שומן רווי, ו-Alpha-Linolenic Acid על לחץ הדם.

4797 משתתפים, בגיל ממוצע של 52 שנים, השלימו את שאלון התזונה, בזמן שנמדד לחץ הדם.

התוצאות מצאו קשר הפוך בין צריכת חלב ובין שכיחות לחץ דם סיסטולי גבוה, אך לא לחץ דם דיאסטולי גבוה.

החוקרים ניתחו את התוצאות לאחר תיקנון לגיל, מין, מצב חינוכי, צריכת קלוריות, BMI, Linolenic Acid, צריכת שומן, אשלגן, מגנזיום, קפאין, סיבים, פירות וירקות, עישון, צריכת אלכוהול, וסיפור של מחלת לב קורונרית.

גם לאחר התייחסות לכל המשתנים הללו, הנבדקים ברביעון העליון מבחינת צריכת מוצרי החלב הראו שכיחות נמוכה ב-36% של יל”ד, לעומת המשתתפים ברביעון התחתון (P=0.001).

הקשר היה בלתי-תלוי בצריכת סידן וזוהה בעיקר במשתתפים שצרכו פחות קלוריות משומן רווי.

כמו כן, נמצא קשר הפוך בין Linolenic Acid, המצויה בשמן דגים, זרעים ואגוזים, ובין יל”ד. עם זאת, החוקרים לא מצאו עדות לאינטראקציה בעקבות שומן רווי, Linolenic Acid Total, וצריכת מוצרי חלב, ביחס ללחץ דם גבוה.

הממצאים תומכים בהמלצות לצריכת מוצרי חלב דלי-שומן במטרה להוריד את לחץ הדם. החוקרים מאמינים כי דרושים מחקרים נוספים לשחזור התוצאות, ולזהות את המרכיבים במוצרי החלב המורידים את הסיכון ללחץ דם גבוה.

Hypertension 2006;48.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה