משפחה

האם שימוש בסילדנאפיל יעיל לטיפול בנשים עם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש ב-SSRI? (הוצג בכנס של איגוד האורולוגיה האמריקאי)

ממחקר שנערך לאחרונה עולה כי בדומה למה שהודגם אצל גברים, נראה כי סילדנאפיל (VIAGRA) מהווה טיפול יעיל בנשים עם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש במעכבים סלקטיביים לניצול מחדש של סרוטונין (SSRI). המחקר הוצג בכנס השנתי של איגוד האורולוגיה האמריקאי (the American Urological Association).

בראיון שנערך עימו, מסר אחד החוקרים כי ב-25% מהמטופלים עם פגיעה בתפקוד המיני, הפגיעה נגרמת בשל תרופות שהם לוקחים. הוא הוסיף כי תרופות נגד דכאון ידועות במיוחד כגורמות לתופעות לוואי הקשורות לתפקוד המיני.

הבעייה הגדולה, ציין החוקר, היא שתופעות לוואי אלו לעיתים קרובות גורמות למטופלים להפסיק לקחת את התרופות נוגדות הדכאון, מה שיכול להוביל להשלכות חמורות ואף קטלניות.

במחקר עליו דווח בשנת 2003, הודגם כי סילדנאפיל משפר את התפקוד המיני בגברים עם בעיות בזקפה הקשורות לשימוש ב-SSRI. החוקר ציין בראיון, כי נשים סובלות מדכאון פי 2 מגברים, ושכיחות השימוש בתרופות נוגדות דכאון גדולה פי 3 בנשים מבגברים. לפיכך, הוסיף החוקר, החוקרים חשבו כי יהיה זה כדאי לבדוק את ההשפעות של סילדנאפיל בנשים.

המחקר כלל 100 נשים עם דכאון מג’ורי ברימיסיה ועם פגיעה בתפקוד המיני הקשורה לשימוש ב-SSRI, אשר חולקו אקראית לקבלת סילדנאפיל או פלצבו כנדרש לפני פעילות מינית. שלב אקראי זה נמשך 8 שבועות, ולאחריו המשיכו לשלב תווית פתוחה (open label phase) שנמשך אף הוא 8 שבועות . התוצאה המרכזית שהוערכה הייתה הניקוד על פי ה- Clinical Global Impression-Sexual Function (CGI-SF).

תגובה לטיפול, שהוגדרה כניקוד SFCGI נמוך מ-3, נצפתה ב-69% מהמטופלות שקיבלו סילדנאפיל וב-29% מהנשים שקיבלו פלצבו (p < 0.001). בנוסף, סילדנאפיל השיג שיפורים גדולים יותר בערות מינית, הגעה לאורגזמה וסיפוק כללי, אולם ההבדלים בהשוואה לפלצבו לא היו בעלי מובהקות סטטיסטית.

על פי המחקר, הדכאון נותר ברימיסיה בכל המטופלות. תגובה טיפולית לסילדנאפיל נמצאה בקורלציה עם רמה גבוהה יותר של טסטוסטרון חופשי וטירוקסין.

החוקר הדגיש בדבריו, כי המסר שלו לרופאים הרושמים תרופות נוגדות דכאון הוא שיש להסביר למטופלים לא להפסיק לקחת את התרופות במידה ומופיעות תופעות לוואי הפוגעות בתפקוד המיני. במקום זאת, המשיך החוקר, הרופאים צריכים לעודד את המטופלים לדון איתם בתופעות אלו, ולהבטיח להם כי לעיתים קרובות ניתן לפתור אותן מבלי להפסיק את הטיפול בתרופות נוגדות הדכאון.

לידיעה המלאה ממדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה