משפחה

על פי ה-FDA מוצרי Paxil קשורים לעלייה בסיכון להתאבדות בקרב מבוגרים צעירים

המנהל האמריקאי למזון ולתרופות The US Food and Drug Administration – FDA)) ו- GlaxoSmithKline פרסמו אזהרה למומחים השונים במתן טיפול רפואי, בהתייחס לאפשרות ששימוש בכדורים או בתמיסה פומית של פרוקסטין (paroxetine) HCl, כמו גם בכדורי פרוקסטין עם שחרור ממושך, מגדיל את הסיכוי להתנהגות אובדנית. כמן כן, באזהרה נמסר כי דרושה בקרה קפדנית של כל המטופלים, בלי קשר למצב שעבורו ניתן הטיפול. 

בקרה כזו עשוייה להיות חשובה בעיקר במבוגרים צעירים, ובאלו שחל שיפור במצבם הדיכאוני, בהתאם לאזהרה שפורסמה ב- MedWatc, מאגר המידע הנוגע לבטיחות של ה-FDA ותוכנית דיווח לתופעות לוואי.

האזהרה התבססה על מידע ממחקר ניתוח על (meta-analysis) של התנהגות אובדנית, וגיבוש הרעיון ממחקרים קליניים בבקרת פלצבו שנערכו לבדיקת פרוקסטין במבוגרים עם הפרעות פסיכיאטריות כמו הפרעת דכאון מג’ורית major depressive disorder – MDD)) והפרעות אחרות, דכאוניות או שאינן דכאוניות. המחקרים כללו 8958 מטופלים בפרוקסטין ו-5953 מטופלים שקיבלו פלצבו.

מתוצאות המחקר עולה, כי טיפול בפרוקסטין, בהשוואה לפלצבו, קשור לעלייה בתדירות התנהגות אובדנית במבוגרים צעירים בגילאי 18 עד 24 (2.19% לעומת 0.92%, בהתאמה). למרות שלא נמצאה מובהקות סטטיסטית, העלייה נמצאה במטופלים עם או בלי הפרעת דכאון במידה שווה. עלייה כזו לא נצפתה במבוגרים שגילם 25 או יותר.

טיפול בפרוקסטין נקשר גם לעלייה משמעותית בתדירות התנהגות אובדנית במבוגרים מכל גיל הסובלים מ-MOD (0.32% לעומת 0.05%). למרות המובהקות הסטטיסטית של הממצאים, הציע ה-FDA שהם יפורשו בזהירות בגלל המספר האבסולוטי הנמוך והשכיחות של הארועים. 

כל המקרים של התנהגות אובדנית במבוגרים הסובלים מ-MOD הובילו לניסיונות התאבדות שלא הסתיימו במוות, אולם מרבית הניסיונות הללו (8 מתוך 11) היו של מבוגרים צעירים בגילאי 18 עד 30, עובדה המרמזת על כך שהסיכון להתאבדות במבוגרים צעירים הסובלים מהפרעה פסיכיאטרית כולל גם את אלו שגילם יותר מ-24.

ה-FDA ציין, כי הסיכון המוגבר האפשרי להתנהגות אובדנית במטופלי MOD נצפה למרות עדות משמעותית ליעילות במטופלים בפרוקסטין, כפי שנקבע תוך שימוש בתיקון על פי כלים ספציפיים למחלה כמו דירוג הדיכאון על פי Hamilton ועל פי Montgomery-Asberg. למרבית המטופלים היה גורם דחק חברתי מזוהה בזמן הארוע.

פרוקסטין מאושר לשימוש רק במבוגרים. הכדורים והתמיסה הפומית משמשים לטיפול ב-MOD, הפרעה אובססיבית כפייתית, הפרעת פניקה, הפרעת חרדה חברתית (SAD), הפרעת חרדה כללית, והפרעת דחק פוסט טראומטי. כדורי פרוקסטין עם שחרור ממושך משמשים לטיפול ב-MOD, הפרעת פניקה, SAD ו- premenstrual dysphoric disorder. 

לידיעה המלאה ממדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    תכשירים אנטי-פסיכוטיים מסוימים מלווים בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (JAMA Psychiatry)

    טיפול במינון גבוה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בפרט Quetiapine, Clozapine ו-Olanzapine, מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות בחולים עם סכיזופרניה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. טיפול מונותרפי בתכשירים עם עומס אנטי-כולינרגי גבוה גם מעלה את הסיכון לדלקת ריאות. החוקרים התבססו על מספר מאגרי נתונים ארציים ובחנו את הנתונים אודות חולים שטופלו בשל סכיזופרניה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה