משפחה

הנחיות חדשות למניעה וטיפול בסיבוכים פולמונרים אחרי ניתוח לא קרדיותורקאלי (מתוך Annals of Internal Medicine)

הנחיות של The American College of Physicians לגבי טיפול והורדת סיכון פולמונרי בתקופה, שסביב הניתוח, לפני ניתוח לא קרדיותורקאלי פורסמו במהדורת אפריל של Annals of Internal Medicine.

ההנחיות התבססו על systematic review בעל שני חלקים, שפורסם באותו עיתון. החוקרים ביצעו systematic review של כמעט 1000 מחקרים רפואיים, שפורסמו בין השנים 1980-2005. בוצעו הערכות של הסיכון על ידי סיכום, והממצאים סווגו לגורמי סיכון הקשורים לניתוח וכאלה הקשורים לחולה.

התופעות המתייחסות לגורמי הסיכון הקשורים לחולה מראים שאפילו בקרב משתתפים בריאים, גיל מבוגר (מעל 70 שנה) מעלה את הסיכון לסיבוכים פולמונרים סביב תקופת הניתוח בערך פי 3.

בהתחשב בעובדה שגיל אינו גורם סיכון לסיבוכים קרדיאלים פוסט ניתוחיים, החוקרים התפלאו מממצא זה.

פקטורים נוספים הקשורים לחולה נקשרו עם עליה בסיכון של סיבוכים הכוללים נוכחות COPD (chronic obstructive pulmonary disease) או CHF (congestive heart failure) וכן נוכחות תלות פונקציונלית של החולה, ועליה קטנה בקרב מעשנים פעילים.

גורמי סיכון ניתוחיים כוללים מיקום אתר הניתוח, שיש לו השפעה הכי גדולה על סיבוכים פולמונרים פוסט ניתוחיים. סיבוכים פולמונרים היו הכי נפוצים עם תיקון אנוריזמה אאורטלית, ניתוח טורקאלי, ניתוח בטן, ניתוח נוירולוגי, ניתוח ווסקולרי וניתוחי ראש-צוואר. בנוסף, ניתוחי חירום, שימוש בהרדמה כללית, וניתוח בעל משך של יותר מ-3 שעות גם העלו את הסיכון לסיבוכים.

יש להעריך גורמי סיכון נוספים בחולים עם אחד מגורמי סיכון אלה, וקבלת טיפולים לפני ואחרי הניתוח על מנת להוריד את הסיבוכים הפולמונרים.

טיפולים על מנת להוריד את הסיכון לסיבוכים פולמונרים, שמביאים תועלת הכי גדולה הם תרגילי נשימה עמוקה ו- incentive spirometry. החוקרים מצאו ששימוש סלקטיבי בצינור נזו-גסטרי לבחילה, הקאה או התנפתחות בטנית, מוריד סיבוכים פולמונרים לאחר ניתוח בטני.

למרות זאת, אין לבצע ספירומטריה לפני הניתוח וצילום חזה באופן רוטיני כדי לחזות את הסיכון לסיבוכים פולמונרים פוסט ניתוחיים. בנוסף, אין להשתמש בקתטר ללב ימין ובתזונה פרה-אנטרלית על מנת להוריד את הסיכון של סיבוכים פולמונרים.

הערך של בדיקה לפני ניתוח על מנת להעריך את הסיכון הריאתי, היא האזור הכי קונטרוורסלי בשדה של הערכה פולמונרית לפני הניתוח. רמת אלבומין בסרום של מתחת ל- 35 g/L היה המנבא הכי חזק לסיבוכים פולמונרים.

הנחיות להערכה קרדיאלית לפני הניתוח פורסמו, אך אין הנחיות דומות להערכה פולמונרית פרה ניתוחית.

מחקרים עתידיים של טיפולים להורדת סיבוכים פוסט ניתוחיים צריכים להיות רנדומלים ומתוכננים להתגבר על בעיות מתודולוגיות בספרות המוקדמת.

Ann Intern Med. 2006;144:575-608

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה