נראה שרכיבים פולי-פנולים המופקים מזרעי ענבים מורידים את לחץ הדם במטופלים עם הסינדרום המטבולי.
כך דווח בפגישה השנתית של האגודה האמריקאית לחומרים כימיים שהתקיימה בשבוע שעבר באטלנטה.
המחקר המדובר כלל 24 נשים וגברים החולים בסינדרום המטבולי.
המטופלים נבחרו באופן אקראי לשלושה סוגי טיפול:
1. מתן יומי של 150 מ”ג תמצית המופקת מזרעי ענבים,
2. מתן יומי של 300 מ”ג תמצית המופקת מזרעי ענבים,
3. פלצבו.
פרמטרים קליניים של הסינדרום נמדדו כנקודת יחוס בתחילת הניסוי ולאחר 4 שבועות.
לאחר 4 שבועות, לחץ הדם הסיסטולי, במטופלים שקיבלו מהמיצוי, ירד ב- 12 mm Hg ולחץ הדם הדיאסטולי ירד ב- 9 mm Hg.
השיפור המשמעותי יותר היה ב- LDL המחומצן.
ככל שרמות ה- LDL המחומצן היו גבוהות בתחילה, כך נצפתה ירידה גדולה יותר בלחץ הדם.
רכיבים פולי-פנולים, המופקים מחומצה גאלית במיצוי זרעי הענב (וכן בפירות וירקות בעלי צבעים מבריקים), גורמים לשיחרור של תחמוצות חנקן, אשר בתורם גורמים להרפיה תלוית אנדותליום.
בעוד ההשפעות המטיבית הוכחו באופן סטטיסטי משמעותי, עדיין הטיפול אינו מומלץ ליתר לחץ דם.
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!