צריכה מרובה של קפה מפחיתה סיכון לסכרת (Diabetes Care)

לפי מחקר שנעשה לאחרונה בארה”ב, צריכה מרובה של קפה, מפחיתה את הסיכון להתפתחות של סכרת מסוג 2, בנשים בגיל העמידה ובנשים צעירות יותר.

לפי החוקרים, מחקרים שנעשו באירופה, בארה”ב וביפן, הראו כי צריכה מרובה של קפה, קשורה בסבילות טובה יותר לגלוקוז ובסיכון מופחת להתפתחות של סכרת מסוג 2. עדיין לא ברור מהם המרכיבים הנמצאים בקפה הגורמים לתופעה זו, והאם קפה נטול קפאין גורם לתופעה דומה.

מחקר זה כלל 88,259 נשים אמריקאיות, בגיל 26-46 שנים, ללא היסטוריה קודמת של סכרת. החוקרים חישבו את צריכת הקפה ומוצרים אחרים המכילים קפאין של הנשים, בשנים 1991, 1995 ו- 1999. מבין כלל הנשים במחקר, 1,263 נשים אובחנו כסובלות מסכרת מסוג 2 בתקופה שבין 1991-2001.

אחרי התאמה של הנתונים לפי משתנים ממסכים שונים, הסיכון היחסי להתפתחות של סכרת מסוג 2, בהשוואה לחוסר צריכה של קפה, עמד על 0.87 לצריכה של כוס קפה 1 ביום, על 0.58 לצריכה של 2-3 כוסות קפה ליום ועל 0.53 לצריכה של 4 כוסות קפה ליום או יותר.

הקשר היה דומה בצריכה של קפה עם קפאין, קפה נטול קפאין, קפה פילטר וקפה נמס. צריכה של תה לא היתה קשורה בסיכון להתפתחות של סכרת מסוג 2.

לפי החוקרים, ממצאי המחקר מראים כי צריכה מתונה של קפה, עם או בלי קפאין, קשורה בהפחתה בסיכון להתפתחות של סכרת מסוג 2, בנשים בגיל המעבר ובנשים צעירות יותר. תוצאות המחקר מרמזות על כך שההשפעה המגנה של קפה אינה נובעת מהקפאין.

Diabetes Care. 2006;29:398-403

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה