משפחה

צריכה של הרבה מוצרי חלב עלולה להגביר סיכון לסרטן שחלות (Int J Cancer)

מניתוח-על שנעשה לאחרונה עולה, כי ישנו קשר בין צריכה של של מוצרי חלב ולקטוז ובין סיכון לסרטן השחלה. עם זאת, מחקרים מבוקרים לא תומכים בקשר שכזה.

ניתוח-העל כלל 3 מחקרי קוהורט פרוספקטיביים (מעל 180,000 נבדקים) ו- 18 מחקרים מבוקרים (מעל 10,000 נבדקים).

הממצאים במחקרים המבוקרים היו הטרוגניים והקשר החיובי היחידי שניתן היה לראות, היה סיכון יחסי של 1.27 לסרטן השחלות בקבוצת הנבדקים שצרכו הכי הרבה חלב, לעומת קבוצת הנבדקים שצרכו את הכמויות הנמוכות ביותר.

לעומת זאת, מחקרי הקוהורט היו עקביים והראו קשר חיובי מובהק בין צריכה של כלל מוצרי החלב, צריכה של חלב דל שומן ורמות לקטוז ובין סיכון לסרטן שחלות.

לפי חישובי החוקרים, הסיכון היחסי לעלייה בצריכה של 10 גרם לקטוז ביום, הכמות שיש בכוס חלב, עמד על 0.96 במחקרים המבוקרים ועל 1.13 במחרי הקוהורט.

החוקרים הסיקו, שיש מידה מסויימת של תמיכה בקשר שבין צריכת מוצרי חלב ובין סיכון לסרטן שחלות.

Int J Cancer 2006;118:431-441.

לידיעה המלאה במדסקייפ

לתקציר המאמר

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה