טיפול בהתאמה אישית – ג’נזיים משיקה בדיקה גנטית ייחודית להתאמת טיפול לחולי סרטן ריאות.

 נמסר ע”י משרדה של יעל קופר, תקשורת שיווקית

הבדיקה החדשה תאפשר לזהות את החולים שתרופות חדשניות יועילו להם, ויחסכו טיפול יקר מחולים שתרופות אלו לא יסייעו בידם.

“זהו צעד ראשון חשוב בפיתוח טיפול מותאם אישית לחולי סרטן הריאות” אומרים בחברה.

 

חברת הביוטכנולוגיה ג’נזיים (Genzyme), המתמחה באבחון ובטיפול של מחלות תורשתיות, הודיעה היום על השקת בדיקה גנטית חדשנית שנועדה לבדוק התאמה לטיפול תרופתי בסרטן ריאות מסוג NSCLC Non Small Cell Lung Cancer.   

הבדיקה מגלה מוטציות מסוימות הקשורות לגן EGFR (Epidermal Growth Factor Receptor) בכדי לאפשר טיפול תרופתי מתאים לחולים בסרטן ריאות. מחקרים שונים גילו שהחולים עם מוטציות בגן EGFR מגיבים לשתי תרופות חדשות ® ( Iressa ו-Tarceva ®), המיועדות לסרטן הקטלני.

הגילוי אודות מוטציית EGFR בוצע על ידי צמד רופאים ממכון דנה פרבר ממסצ’וסטס ארה”ב. על פי המחקרים שפרסמו השניים, רוב המטופלים שהגיבו לתרופות היו בעלי מוטציה בגן המדובר. חברת ג’נזיים מחזיקה בזכויות בלעדיות על מציאת גן ה-EGFR בקרב חולי NSCLC.

הבדיקה החדשה של ג’נזיים מאפשרת את גילוי המוטציה בגן ולפיכך חוסכת טיפול יקר מחולים שהתרופות החדשות לא יסייעו בידם.

תחילתה של רפואה מותאמת אישית “אצל כ-20% מחולים בסרטן ריאות מסוג –NSCLC מוצאים מוטציה ב-EGFR” כך דיווחה מארה אספינל, נשיאת היחידה העסקית של ג’נזיים ג’נטיקס. “בעזרת הבדיקה, אנחנו יכולים לעזור לרופאים לבחור באופן אישי לכל מטופל את הטיפול המתאים לו. זוהי תחילתו של מה שמכונה “רפואה מותאמת אישית”.

“האפשרות לדעת מהרגע הראשון האם טיפול זה או אחר בחולה סרטן יטיב עמו, הוא כלי חשוב מאוד בטיפול בסרטן הריאות” אומר פרופ’ מתיאו מאיירסון ממכון דנה פרבר, שהיה גם שותף לגילוי EGFR. “הבדיקה החדשה היא צעד ראשון חשוב בפיתוח טיפול רציונאלי ומותאם אישית לחולי סרטן הריאות”.    

טיפולים חדשניים, ביניהם התרופות אירסה וטרסבה, ניתנים לחולים במקרים בהם טיפולים כימותראפיים אחרים נכשלו. מטופלים מסוג זה מהווים כ-30% מכלל חולי NSCLC. המחקרים הבודקים את יעילות השימוש בתרופות החדשות כקו טיפולי ראשון נמצאים עדיין בעיצומם. נראה כי גילוי המוטציות בגן יאפשר להתרכז בחולים בעלי הסיכויים להפיק תועלת מן הטיפול, ובכך יתאפשר אישור של התרופות לטיפול ראשוני בחולי NSCLC. בשלב זה בודקים החוקרים האם המוטאציות בגן נמצאות גם בגידולים סרטניים אחרים. אם כן, ייתכן ויהיה ניתן ליישם שיטות טיפול של רפואה מותאמת גם בסוגי סרטן אחרים.

הבדיקה החדשה היא אחת מתוך סדרה של בדיקות חדשניות שחברת ג’נזיים עומדת להכניס לשימוש בשנה זו, שמטרתן לאפשר יישום של “הרפואה המותאמת אישית” בחולי סרטן. בחודש יולי האחרון השיקה החברה בדיקה חדשה שמטרתה לבחון את הצורך בטיפול בתרופה בשם Campath®. הבדיקה החדשה מצליחה לגלות רמות נמוכות של שאריות של סרטן הדם מסוג BCLL שניתן לטפל בהן באמצעות התרופה.

לפרטים נוספים:

ברק אקשטיין 6206565  03

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה