משפחה

שכיחות והיארעות גבוהים של אי שליטה במתן שתן באוכלוסיה המבוגרת (AUGS)

בערך 42% מהנשים המבוגרות מדווחות על סימפטומים של אי שליטה במתן שתן. בנוסף, 30% נשים נוספות במחקר דיווחו על התפתחות אי שליטה לראשונה בתקופה של 3 שנות מעקב.

החוקרים דיווחו על ממצאיהם בכנס השנתי של איגוד האורוגניקולוגים.

סמנים לאי שליטה כוללים היסטוריה של שבץ, דכאון, טיפול נוכחי או בעבר עם אסטרוגן או אסטרוגן/פרוגסטין, ויכולת פיזית נמוכה. בעוד שאי שליטה הופכת שכיחה יותר בגיל מתקדם, גיל לבד אינו מהווה גורם סיכון.

שכיחות והיארעות היו גבוהים מעט יותר לעומת מחקרים אחרים ומדגישים את חשיבות הסריקה לאי שליטה על בסיס שנתי.

מחקר קוהורט פרוספקטיבי כלל 499 נשים בגיל 65 ומעלה (גיל ממוצע, 75.7, טווח, 65-106). 50% היו אפרו-אמריקאיות ו-50% לבנות, 50% עירוניות ו-50% מאזורים כפריים.

הנבדקות נשאלו בטלפון לגבי בריאותם ומצב תיפקודי. אי שליטה במתן שתן הוגדרה כדליפה אפילו קטנה בחצי השנה האחרונה.

ערך הבסיס היה 41.9%, ומתוך 278 משתתפות שענו במהלך 3 שנות המעקב, 84 (30.2%) דיווח לראשונה על אי שליטה (שנה 1, 15.4%, שנה 2, 12.7%, שנה 3, 8.9%).

אנליזה מוליטוריאנטית הראתה כי גורמים הקשורים ככל הנראה לאי שליטה חדשה היו דכאון (יחס סיכון 4.41, P = .02), שימוש נוכחי או קודם באסטרוגן או אסטרוגן/פרוגסטין (3.01; P < .001), והיסטוריה של שבץ (2.8;  P = .034). לעומת זאת, מדדי יכולת פיזית היו קשורים לירידה בסבירות לאי שליטה חדשה (0.86; P = .002). גורמים שאינם קשרוים היו גיל, גזע, השכלה, הכנסה, BMI, שיוויון וסוכרת.

כיוון שדכאון והיסטוריה של שבץ נמצאו כגורמי סיכון לאי שליטה, חשוב במיוחד לסרוק נשים עם אבחנה זו לאי שליטה. הטיפול מאוד יעיל, ולרוב אין צורך בניתוח.

היארעות גבוהה של אי שליטה חדשה במהלך 3 שנות המעקב הדגישו את הצורך באסטרטגיות מניעתיות. החוקרים מקווים כי הממצאים יספקו הכוונה למציאת אסטרטגיות מניעתיות, כמו למשל שמירה על פעילות גופנית ואימון שרירי רצפת האגן.

AUGS 26th Annual Scientific Meeting: Poster 24. Presented Sept. 16, 2005

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה