ג’ל להגיינת הידיים עשוי להפחית מחלות במשפחות עם ילדים במעון יום (Pediatrics)

ג’ל הגייני ליידים יכול להפחית סיכון למחלות דרכי העיכול במשפחות עם ילדים במעון יום, על פי תוצאות מחקר אקראי שפורסם בגיליון ספטמבר של Pediatrics.

זהו המחקר האקראי הראשון שהראה כי הגיינת ידיים  מפחיתה התפשטות חיידקים בבית.

מחטאי ידיים על בסיס אלכוהול הורגים במהירות רוטאוירוס הקשורים לעיתים קרובות לזיהומים בדרכי העיכול והנשימה.

המחקר כלל 292 משפחות עם ילד אחד או יותר, בגיל 6 חודשים עד 5 שנים, הנמצא במעון למשך לפחות 10 שעות בשבוע. המשפחות קיבלו באקראי אספקת סבון הגייני וחומרי הסברה הגיינית פעמיים בשבוע למשך 5 חודשים, בעוד שהמשפחות בקבוצת הביקורת קיבלו רק חומרים המקדמים תזונה נבונה. הנתונים הדמוגרפים היו דומים בשתי הקבוצות.

המטפלים דיווחו פעמיים בחודש על זיהומים שונים בחברי המשפחה. אחוזי מעבר נמדדו במחלות משניות לחודש אדם חשוד והותאמו למשתנים דמוגרפים, פרקטיקות הגיינת ידיים ונסיון קודם עם מחטאי ידיים.

מתוך 1,802 מחלות דרכי הנשימה שדווחו במחקר, 443 (25%) היו מחלות משניות. מתוך 252 מחלות בדרכי העיכול שדווחו במהלך המחקר, 28 (11%) היו משניות. בהשוואה למשפחות הביקורת, אחוז מחלות דרכי עיכול משניות היה נמוך משמעותית ממשפחות ההתערבות (0.41; 95%, 0.19-0.90).

למרות שהאחוז הכללי של מחלות דרכי הנשימה היה דומה בשתי הקבוצות (0.97; 95%, 0.72-1.30), במשפחות שהשתמשו יותר במחטאי ידיים היה אחוז נמוך מעט יותר של מחלות דרכי הנשימה לעומת אלו עם פחות שימוש (0.81, 95%, 0.65-1.09), אך ההבדל לא היה משמעותי סטטיסטית.

כנראה בגלל זה שאנשים התמידו יותר לגבי שימוש במחטאים לאחר אירוע בדרכי העיכול, כמו שימוש בבית שימוש או הקאה, לעומת לאחר אירוע נשימתי, כמו ניגוב אף או התעטשות.

מיגבלות מחקר כללו הסתמכות על סימפטומים שדווחו באמצעות המטפלים והזיהום לא אושר מיקרוביולוגית, כישלון לבדיקה ישירה של שימוש במחטאי ידיים, חוסר יכול להפריד בין שימוש במחטאי ידיים לחומר ההדרכה, אחוז השתתפות נמוך, והשתתפות של משפחות לבנות בעיקר עם הכנסה גבוהה ורמת השכלה גבוהה, והכללה מוגבלת.

התערבות מולטיפקטוריאלית המדגישה שימוש במחטאי ידיים על בסיס אלכוהול בבית מפחיתה מעבר מחלות דרכי עיכול במשפחות עם ילדים במעון יום. למחטאי ידיים ומסרים חינוכיים יש תפקיד בשיפור הגיינת ידיים במסגרת הביתית.

Pediatrics. 2005;116:587-594

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: אבחון סרטן המעי

    שלום לכולם וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, הפעם נעסוק באחת מהמחלות החשובות והקשות לאבחון – סרטן המעי. פרופסור איתמר רז יחלוק איתנו מידע חדש ומרתק מתוך מאמר שהתפרסם ב-JAMA OPEN ממאי האחרון. נלמד על השיטות המתקדמות לאבחון מוקדם והדרכים לשיפור הסיכויים לטיפול מוצלח. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד דוחה התקדמות גרורות לסרטן מעי גס ורקטום (JAMA Surgery)

    השתלת כבד מלווה בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס ורקטום לא-נתיח עם פיזור כבד; עם זאת, ההשפעה על ההישרדות הכוללת ושיעורי ההישנות לא הייתה מובהקת סטטיסטית, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Surgery. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על תוצאות מבטיחות בחולים נבחרים עם סרטן מעי גס […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    גורמי סיכון להיצרות בהשקה לאחר ניתוח כריתת וושט (BMC Cancer)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת BMC Cancer עולה כי דלף מהשקה, מחלות לב וכלי דם וסוכרת הינם גורמי סיכון אפשריים להיצרות בהשקה של הוושט בחולים לאחר כריתת וושט. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון גורמי סיכון להיצרות בהשקה בחולים עם סרטן וושט לאחר כריתת וושט. היצרות בהשקה הינה הסיבוך ארוך הטווח הנפוץ ביותר בחולים לאחר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה