משפחה

צריכת מוצרי חלב מפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 בגברים (Arch Intern Med)

על-פי תוצאותיו של מחקר פרוספקטיבי שפורסם לאחרונה, צריכה מוגברת של מוצרי חלב, במיוחד מוצרים מחלב דל שומן, עשויה להקטין את הסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 בקרב גברים.

במחקר השתתפו 41,254 גברים ללא היסטוירה של סוכרת, של מחלה קרדיווסקולרית או של סרטן בתחילת המחקר, שנתונים אודותיהם הופקו מתוך מאגר המידע של מחקר ה-Health Professionals Follow-up.

תוצאות המחקר מעידות כי:



  • במהלך 12 שנות המעקב, תועדו 1243 מקרים של הופעת סוכרת מסוג 2.


  • לאחר התאמת הממצאים לנתונים כגון ערך BMI, רמת הפעילות הגופנית וגורמים תזונתיים, עמד הסיכון היחסי לחלות בסוכרת מסוג 2 בקרב גברים שנמצאו ברבעון העליון מבחינת צריכת מוצרי החלב על ערך של 0.77 (95%CI 0.62-0.95; ערך P=0.003 עבור המגמה), בהשוואה לגברים שנמצאו ברבעון התחתון.


  • על עליה של מנה ליום בצריכת מוצרי החלב הכוללת נקשרה להפחתה בשיעור של 9% בסיכון לחלות בסוכרת מסוג 2 (ערך RR מרובה משתנים של 0.91; 95%CI 0.85-0.97).


  • ערכי הסיכון היחסי המתאימים עמדו על ערך של 0.88 (95%CI 0.81-0.94) עבור צריכת מוצרים מחלב דל שומן ועל ערך של 0.99 (95%CI 0.91-1.07) עבור צריכת מוצרים מחלב עתיר שומן. הקשר לא השתנה באופן מובהק סטטיסטית בהתאם לערך ה-BMI (ערך נמוך מ-25kg/m2 לעומת ערך של 25kg/m2; ערך P=0.57 עבור האינטרצקיה).

לתקציר הידיעה

Arch Intern Med. 2005;165:997-1003.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה